clock icon
3:0'

Χανιώτικη κρεατότουρτα

Μια τέλεια κρεατόπιτα από το πλούσιο εδεσματολόγιο της Κρήτης. Μπορείτε να τη φτιάξετε το Πάσχα, από το βράδυ της Ανάστασης, και να τη σερβίρετε με μια σαλάτα μετά τη μαγειρίτσα. Πρόκειται για μια πίτα που φτιάχνουν στα Χανιά και τα γύρω χωριά με πλαστό φύλλο γεμισμένη με κομμάτια αρνιού ή κατσικιού, στακοβούτυρο και το ντόπιο τυρί «μαλάκα», ένα φρέσκο μαστιχωτό τυρί, το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε με ανθότυρο. Κάποιες φορές φτιάχνεται και με το κρέας που περίσσεψε.