Είναι γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να πει όχι στην χειροποίητη πίτσα, ειδικά όταν είναι σπιτική. Γι αυτό κι εμείς σας δίνουμε την τέλεια συνταγή για πίτσες που ετοιμάζονται εύκολα και τρώγωνται ακόμα πιο εύκολα. Με την πλούσια ντοματένια γεύση της Polpa ΓΚΡΕΚΑ, μπόλικο λαχταριστό τυρί, ελιές και μυρωδικά σίγουρα θα γίνουν ανάρπαστες.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Για 4 ατομικές πίτσες

Υλικά
Για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1-2 κουτ. σούπας επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης
1 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλο
4 γρ. ξηρή μαγιά
¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
115 γρ. χλιαρό νερό
1 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι

Για τη γέμιση
4 κουτ. σούπας Polpa ΓΚΡΕΚΑ
100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
1 κουτ. σούπας πράσινες ελιές σε ροδέλες
φρέσκα φύλλα βασιλικού
½ κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Σκεπάζουμε με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει η ζύμη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρά και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά.

Σκεπάζουμε ξανά με την πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη για περίπου 30 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε μπάλες. Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο και ανοίγουμε με τα χέρια μας την κάθε μπάλα ζύμης σε στρογγυλό σχήμα ώστε να γίνει λεπτό στο κέντρο και λίγο πιο χοντρό στις άκρες.


Σε κάθε ζυμάρι απλώνουμε 1 κουτ. σούπας Polpa ΓΚΡΕΚΑ, πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τις ελιές και αφήνουμε τις πίτσες για περίπου 10 λεπτά στην άκρη, πριν τις φουρνίσουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και ψήνουμε για 25 λεπτά, στη χαμηλότερη θέση του φούρνου. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Tip
Για ευκολία και σίγουρο αποτέλεσμα ψήνουμε τις πίτσες σε ρηχό ταψί του φούρνου στρωμμένο με λαδόκολλα.