Σταθερά στην τρίτη θέση με την πιο ακριβή βενζίνη στην ΕΕ εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα μας, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη υιοθέτησης μιας πιο οικολογικής οδήγησης που αφενός, θα μειώσει τα έξοδα για τους οδηγούς και αφετέρου, θα προστατεύσει το περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά:
Οδηγήστε με σταθερή ταχύτητα, αποφεύγοντας συχνές αυξομειώσεις ή απότομα φρεναρίσματα και προσπαθήστε να αλλάζετε ταχύτητα στις 2.000-2.500 στροφές. Εάν είναι δυνατό μην ξεπερνάτε το όριο των 3.000 στροφών.
– Επιβραδύνετε ήπια – τραβήξτε το πόδι σας από το γκάζι νωρίς και διατηρείστε την υπάρχουσα σχέση μετάδοσης.
– Στις ανηφόρες χρησιμοποιήστε το γκάζι με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.
– Στις κατηφόρες μην χρησιμοποιείτε το γκάζι – εκμεταλλευτείτε την ταχύτητα που έχετε ήδη αποκτήσει.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την WWF:
– Συντηρείτε σε καλή κατάσταση τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας και φροντίστε να διατηρούν την πίεση που ορίζει ο κατασκευαστής. Έτσι μπορεί να ελαττωθεί η κατανάλωση βενζίνης κατά 5%.
– Για τις μετακινήσεις προς και από τη δουλειά σας και εφόσον δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εφαρμόστε ένα πρόγραμμα συλλογικής χρήσης των ιδιωτικών αυτοκινήτων (car pooling).
– Προβαίνετε σε τακτική συντήρηση των μηχανικών μερών του αυτοκινήτου, καθώς έτσι εξοικονομείται μεγάλη ποσότητα καυσίμου.
– Χρησιμοποιήστε συνετά το κλιματιστικό του ΙΧ και όχι στην υψηλότερη σκάλα. Η ψύξη με κλιματισμό αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου κατά τουλάχιστον 20%. Για οδήγηση στην πόλη με χαμηλές ταχύτητες είναι προτιμότερο να ανοίγετε τα παράθυρα, για ταχύτητες, όμως, άνω των 50 χλμ/ώρα είναι πιο οικονομικό να χρησιμοποιείτε κλιματισμό από το να έχετε ανοιχτό το παράθυρο.
– Εάν πρέπει να αλλάξετε το αυτοκίνητό σας επιλέξτε ένα µε αποδοτικό κινητήρα. Δεν θα πιστέψετε πόσο μεγάλη είναι η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται εάν, για παράδειγμα, αντικαταστήσετε ένα ΙΧ 15ετίας, 1.600 κυβικών, με ένα νέο μοντέλο 1.200 κυβικών. Ακόμα καλύτερα, προτιμήστε οικολογικά  αυτοκίνητα, όπως τα ηλεκτρικά και υβριδικά, τα οποία προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση και τυγχάνουν σημαντικών οικονομικών κινήτρων και ελαφρύνσεων.