Με τη Ρωσία να… ανοιγοκλείνει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου, εκτοξεύοντας την τιμή σε δυσθεώρητα ύψη, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης για τον χειμώνα που είναι προ των πυλών. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και η θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα.

Σύμφωνα με τον Douleutaras, ένα βασικό πλεονέκτημα των ηλεκτρικών πηγών θέρμανσης είναι πως είναι διαθέσιμες οποιαδήποτε στιγμή τις χρειαστείτε, χωρίς να σας απασχολεί το εάν υπάρχει απόθεμα πετρελαίου, φυσικού αερίου καυσόξυλων κ.ο.κ. Παράλληλα, οι συσκευές που παρέχουν θέρμανση στο σπίτι με ηλεκτρισμό δεν χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση. Ακόμα και το κλιματιστικό, το οποίο σίγουρα χρειάζεται συντήρηση κατά διαστήματα, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για να λειτουργεί. Η πιο συχνή συντήρηση που έχει ανάγκη είναι ο καθαρισμός των φίλτρων, κάτι που μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας.

Σε κάθε περίπτωση, η λύση του κλιματιστικού μπορεί να είναι ιδιαίτερα οικονομική κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Ποιες είναι αυτές;

Α) Εάν υποθέσουμε ότι έχετε ήδη μία συσκευή κλιματιστικού στο χώρο σας τότε ξέρετε πως δεν θα επιβαρυνθείτε με το κόστος αγοράς.
Β) Επίσης, εάν μπορείτε να καθαρίζετε τα φίλτρα μόνοι σας τότε θα χρειάζεστε πλήρη συντήρηση από επαγγελματία μία φορά τον χρόνο.

«Ένα κλιματιστικό ενεργειακής κλάσης Α παρέχει πάνω από 3,5 φορές περισσότερη θερμότητα από το ρεύμα που καταναλώνει. Συνεπώς, προσφέρει σαφώς μεγαλύτερη οικονομία από τα κλιματιστικά τύπου G, τα οποία καταναλώνουν πολύ περισσότερο ρεύμα για να επιτελέσουν το ίδιο έργο. Εάν υπάρχει ένα πράγμα που θα πρέπει να προσέξεις, όταν εξετάζεις την πιθανότητα της θέρμανσης με κλιματιστικό, είναι η ισχύς του. Όσο πιο μεγάλος είναι ο χώρος που θέλεις να ζεστάνεις, τόσο μεγαλύτερη ισχύ πρέπει να έχει το κλιματιστικό, για να μπορεί να ανταπεξέλθει», αναφέρει χαρακτηριστικά.