Sponsored content

Τώρα που τα εσπεριδοειδή είναι στα καλύτερά τους είναι η καταλληλότερη περίοδος για να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα και πορτοκαλάδα, να στίψουμε μανταρίνια, γκρέιπφρουτ και σαγκουίνια. Και το καλύτερο; Να ετοιμάσουμε τα αγαπημένα μας αναψυκτικά στο σπίτι ώστε να τα απολαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία. Έτσι θα προσφέρουμε εύκολα και γρήγορα στον οργανισμό μας φυσικές και υγιεινές επιλογές, χωρίς συντηρητικά. Ποιός είπε άλλωστε ότι τα αναψυκτικά είναι εξ ορισμού ανθυγιεινά; Αν είναι φτιαγμένα με φυσικά υλικά και φρούτα εποχής τότε όχι μόνο δεν μας βλάπτουν αλλά μας κάνουν καλό, και μάλιστα πολύ καλό.

Διαλέγοντας φρούτα εποχής, ειδικά εσπεριδοειδή, προσφέρουμε στον οργανισμό μας τις βιταμίνες που έχει ανάγκη αλλά και την αίσθηση της απόλαυσης στο έπακρο. Ακόμα, το φυσικό μεταλλικό νερό όπως και το φυσικώς ανθρακούχο μεταλλικό νερό είναι τα καλύτερα συστατικά για να δημιουργήσουμε αναψυκτικά γεμάτα αντιοξειδωτικά, αρκεί να επιλέξουμε αυτά που είναι πραγματικά αγνά και πηγάζουν κατευθείαν από τη φύση.

Νερό χωρίς νιτρικά: η ιδανική επιλογή για την υγεία μας
Όταν αναφερόμαστε στα Νιτρικά (ΝΟ3) εννοούμε τις ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες που ναι μεν κάνουν πολύ καλό στα φυτά και την ανάπτυξή τους αλλά είναι ιδιαίτερα βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρώντας τα νιτρικά κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων έχει επιβάλει περιορισμό της χρήσης τους με ειδική οδηγία της (Directive 91/676/EEC). Επίσης, επτά χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Τσεχία) έχουν εκδώσει Δημόσια Σύσταση με ορισμένο επιτρεπόμενο όριο νιτρικών αναφορικά με την κατανάλωση από εγκυμονούσες, μικρά παιδιά και άλλες ευπαθείς ομάδες. Πιο αναλυτικά, το όριο για τα βρέφη και τις εγκύους είναι 10mgr/L και για τους ενήλικες είναι 50mgr/L.

Το νερό με φυσικές φυσαλίδες κάνει τη διαφορά
Μπορεί το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό νερό και τα σοδόνερα να μοιάζουν στην υφή αλλά οι γεύσεις τους διαφέρουν κατά πολύ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι και τα αποτελέσματα της κατανάλωσής τους στην υγεία μας είναι εντελώς διαφορετικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν καταναλώνουμε Φυσικώς Ανθρακούχα Νερά προστατεύεται το στομάχι μας και διευκολύνεται η χώνεψη. Ακόμα, οι έρευνες δείχνουν ότι στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διατροφικού προγράμματος, το Φυσικώς Ανθρακούχο Νερό συμβάλλει στην καλή φυσική μας κατάσταση και μας διευκολύνει να διατηρούμε το βάρος του σώματός μας σε φυσιολογικά επίπεδα. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της γεύσης και των αρωμάτων τα Φυσικώς Ανθρακούχα Νερά αναδεικνύουν τα υλικά με τα οποία συνδυάζονται χωρίς να επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά τους.

Στον αντίποδα, τα σοδόνερα επηρεάζουν όχι μόνο τον ουρανίσκο αλλά και το στομάχι μας αφού έχουν χαρακτηριστική όξινη γεύση και άσχημη επίγευση. Η κακή τους επίδραση φαίνεται κυρίως στη διαδικασία της χώνεψης. Πρακτικά πρόκειται για απλά νερά, μεταλλικά ή μη, τα οποία περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή, δηλαδή τους προστίθεται βιομηχανικά ανθρακικό οξύ. Τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά εμπεριέχουν ασβέστιο, νάτριο και άλλα διττανθρακικά άλατα τα οποία, μετά την πόση, εκλύουν σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικά άλατα είναι βασικά αλκαλικά στοιχεία που έχουν την ιδιότητα να αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθούν να χωνέψουμε σταδιακά και με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Φτιάχνουμε υγιεινά αναψυκτικά με AQUA Carpatica
Το AQUA Carpatica ανθρακούχο είναι Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό που αναβλύζει από μια παρθένα περιοχή στα Καρπάθια όρη. Πλούσιο σε φυσαλίδες CO2, με ισορροπημένη περιεκτικότητα σε φυσικούς ηλεκτρολύτες (μεταλλικά στοιχεία) και χωρίς καθόλου νιτρικά το AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό είναι ευχάριστο στη γεύση ενώ δεν έχει καθόλου επίγευση. Πιο αναλυτικά, ένα λίτρο AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό, παρέχει σε έναν ενήλικα το 41% του ασβεστίου και το 28% σε μαγνήσιο που χρειάζεται ημερησίως. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι το καλύτερο υλικό για να φτιάξουμε στο σπίτι υγιεινά και ταυτόχρονα απολαυστικά αναψυκτικά.

Σπιτική λεμονάδα με πιπερόριζα
2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
½ λίτρο χυμό φρέσκου λεμονιού
Ξύσμα από 2 λεμόνια (ακέρωτα)
Χυμό και ξύσμα από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ακέρωτα
1 κουτ. γλυκού φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ), τριμμένη
1 λίτρο Φυσικώς Ανθρακούχo Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica
Μερικά κλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου για το γαρνίρισμα

Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και των λάιμ, την πιπερόριζα και βράζουμε για 7-8 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σουρώνουμε καλά, μεταφέρουμε σε γυάλινα μπουκάλια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Σερβίρουμε ένα μέρος λεμονάδας με τρία μέρη Φυσικώς Ανθρακούχo Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica και μπόλικο πάγο και γαρνίρουμε με το δενδρολίβανο.

Χειροποίητο αναψυκτικό με σαγκουίνι και πορτοκάλι
2 φλιτζ. φρέσκο χυμό σαγκουίνι
2 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. γλυκού πουρέ πορτοκαλιού (ψίχα, χτυπημένη στο μούλτι)
1 λίτρο Φυσικώς Ανθρακούχo Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica
Μερικές κορυφές φρέσκου δυόσμου για το γαρνίρισμα

Βάζουμε σε μια μικρή κανάτα τον χυμό σαγκουίνι, τον χυμό πορτοκάλι και τον πουρέ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ποτήρια γεμάτα με πάγο. Συμπληρώνουμε με Φυσικώς Ανθρακούχo Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica και γαρνίρουμε με τον δυόσμο.

Μανταρινάδα με βανίλια και μέντα
2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
½ λίτρο χυμό φρέσκων μανταρινιών
Ξύσμα από 3 μανταρίνια (ακέρωτα)
½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 λίτρο Φυσικώς Ανθρακούχo Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica
1 πορτοκάλι, κομμένο σε ροδέλες
1 χούφτα φύλλα φρέσκιας μέντας

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα των μανταρινιών και βράζουμε για 7-8 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σουρώνουμε καλά, μεταφέρουμε σε γυάλινα μπουκάλια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Σερβίρουμε ένα μέρος μανταρινάδας με τρία μέρη Φυσικώς Ανθρακούχo Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, μπόλικο πάγο, το πορτοκάλι και τα φύλλα φρέσκιας μέντας.

www.aquacarpatica.gr
Facebook: AQUA.Carpatica.GR
Instagram: aquacarpatica.gr