Sponsored Content

Οι πίτες είναι ένα πολύ ξεχωριστό και γευστικό ορεκτικό για τα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά και μια εύκολη επιλογή με εξαιρετικές γεύσεις (ιδίως τα πιτάκια) για τους γιορτινούς μας μπουφέδες. Για να πετύχει η πίτα θέλει σωστή συνταγή και φρέσκα υλικά. Στις πίτες, ελληνικές και διεθνείς, παραδοσιακές και σύγχρονες, τα τυριά είναι πάντα πρωταγωνιστές γι αυτό και επιλέγουμε τα καλύτερα. Εμείς σας δίνουμε όλα τα μυστικά για το τέλειο αποτέλεσμα και φτιάχνουμε τις πιο νόστιμες πίτες με τυριά Arla.

Πίτες και πιτάκια χωρίς φύλλο
Αυτές είναι οι πιο γρήγορες και νόστιμες πίτες των γιορτινών τραπεζιών. Ειδικά όταν έχετε πολλούς καλεσμένους ή έχετε στο μυαλό σας να ετοιμάσετε έναν μεγάλο και πλούσιο μπουφέ με πολλές και διαφορετικές επιλογές οι συγκεκριμένες πίτες θα σας λύσουν τα χέρια. Φτιάξτε ένα μείγμα με 1 κεσεδάκι γιαούρτι, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 3 αβγά και 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και εμπλουτίστε το με ό,τι υλικά σας αρέσουν όπως για παράδειγμα 2 φλιτζάνια Arla Φρέσκο τυρί κρέμα με 100% φυσικά συστατικά, χωρίς συντηρητικά ή κεφαλοτύρι και 1 φλιτζάνι καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο.

Απλώστε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, πασπαλίστε με μπόλικο σουσάμι και μαυροκούκι και ψήστε στον φούρνο για τουλάχιστον 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Εναλλακτικά μπορείτε να χωρίσετε το μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας και να πλάσετε μικρά στρογγυλά πιτάκια τα οποία θα ψήσετε για 25 λεπτά. Εννοείται ότι μπορείτε να τα εμπλουτίσετε ακόμα περισσότερο με φρέσκα μυρωδικά όπως δυόσμο και βασιλικό ή αποξηραμένα όπως ρίγανη και θυμάρι, με επιπλέον αλλαντικά όπως ζαμπόν ή ψιλοκομμένο λουκάνικο, ακόμα και με λαχανικά όπως κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές ή μανιτάρια, αφού τα ψιλοκόψετε και τα σοτάρετε πρώτα λίγο.

Φύλλο κρούστας, το πολυμορφικό
Πεντανόστιμο και τραγανό το φύλλο κρούστας είναι ιδανικό για πίτες αλλά κυρίως για πιτάκια. Αν το κόψε σε λωρίδες 7-8 εκ. μπορείτε να φτιάξετε ωραία ρολάκια-φλογέρες με παστουρμά και τυριά ενώ αν κόψετε τις λωρίδες λίγο μικρότερες (5-6 εκ.) μπορείτε να φτιάξετε τα κλασικά τρίγωνα τυροπιτάκια που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο έχετε πάντα την επιλογή να ετοιμάσετε ένα μεγάλο ρολό με μανιτάρια και Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί  ή με κιμά και κόκκινη σάλτσα. Ακόμα το φύλλο κρούστας τυλίγεται τέλεια γι αυτό είναι το καλύτερο για στριφτές πίτες. Τυρόπιτα και σπανακοτυρόπιτα στριφτή, πιτάκια στριφτά με γαλοπούλα και τυρί κρέμα, κολοκυθοτυροπιτάκια και πιτάκια με διάφορα τυριά και λιαστή ντομάτα είναι μόνο μερικές από τις εκδοχές που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας.

Το μεγαλείο της σφολιάτας
Είναι το πιο πληθωρικό είδος φύλλου και ταιριάζει τέλεια με τα υλικά των γιορτινών φαγητών. Γεμίστε την με καπνιστό ζαμπόν, διάφορα τυριά – σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Arla Pasta&Gratinar και μπεσαμέλ φτιάχνοντας λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα-ρολό. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε φανταστική κοτόπιτα με χρωματιστές πιπεριές και τυρί κρέμα ή γλυκιά πίτα σαν μπουγάτσα με βουτυράτη κρέμα βανίλιας, μήλα και κανέλα. Και το καλύτερο; Κόβοντας τη σφολιάτα σε μεγάλα ή μικρά τρίγωνα μπορείτε να φτιάξετε αλμυρά και γλυκά κρουασάν (και κρουασανάκια) με ό,τι γέμιση τραβάει η όρεξη σας, από διάφορα τυριά μέχρι καραμέλα βουτύρου.