Τα τελευταία χρόνια, αρκετός κόσμος ξεκινάει τη μέρα του με μια κουταλιά ταχίνι, αναγνωρίζοντας την αξία του ως υπερτροφή που οχυρώνει και ωφελεί την υγεία του. Μάλιστα, είναι ένα πολύ ευέλικτο υλικό που μπαίνει εύκολα τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές συνταγές, ενώ είναι 100% vegan και νηστίσιμο. Ωστόσο, δεν αρκεί να έχουμε στα χέρια μας ένα οποιοδήποτε ταχίνι, αλλά το Μακεδονικό Ταχίνι , καθώς συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την απαράμιλλη ποιότητα με την αξεπέραστη γεύση.

Το Μακεδονικό Ταχίνι στη ζαχαροπλαστική
Μια φέτα ψωμί με Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι μπορεί να αποτελέσει το πιο δυναμωτικό πρωινό για μικρούς και μεγάλους. Τόσο απλό αλλά και τόσο θρεπτικό συνάμα. Με Μακεδονικό Ταχίνι φτιάχνουμε, όμως, και απολαυστικά σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως απολαυστικές μπάρες ενέργειας.

Η συνταγή απλή: Αναμείξτε σε ένα μπολ το Μακεδονικό Ταχίνι στη γεύση που προτιμάτε, μέλι, βρώμη, καρύδια ή αμύγδαλα θρυμματισμένα, ηλιόσπορους, σταφίδες, σπασμένη κουβερτούρα και ό,τι άλλο έχετε στο ντουλάπι σας, απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα (πιέστε το καλά για να φύγει ο αέρας και να μην σπάει) και αφού το τοποθετήσετε στο ψυγείο για μία ώρα, κόψτε σε ατομικές μερίδες. Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση απλώστε πάνω στις μπάρες -πριν βάλετε το μείγμα στο ψυγείο- και λιωμένη κουβερτούρα!

Την ίδια στιγμή, το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για μαργαρίνη ή βούτυρο σε κέικ, ντόνατς και μπισκότα, για ένα πιο υγιεινό και αρωματικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, τα γλυκά με ταχίνι είναι η πιο κατάλληλη πρόταση για την περίοδο της νηστείας, για μικρούς και μεγάλους.

Από την άλλη, με το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο μπορείτε να φτιάξετε τον πιο νόστιμο κορμό, απλά προσθέτοντας μέλι (ή μελάσα αν είστε vegan), σταγόνες σοκολάτας και δημητριακά, που θα κάνουν τραγανή την κάθε μπουκιά! Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, βάλτε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα και σχηματίστε ένα σφιχτό ρολό. Αφήστε το τουλάχιστον για 3 ώρες στο ψυγείο και… έτοιμο! Το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο είναι επίσης κατάλληλο και για κάθε σοκολατένιο γλύκισμα, όπως brownies, τιραμισού, σοκολατάκια, αλλά και υγιεινή μους αβοκάντο.

Για την τελευταία θα χρειαστείτε 1 μικρό αβοκάντο, 1/3 φλιτζανιού Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο, 3 κουταλιές της σούπας μέλι, 2 κουταλιές γάλα αμυγδάλου, ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και λίγο αλάτι. Τοποθετείστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, μεταφέρετε σε μικρά μπολ και αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες. Προαιρετικά, πριν σερβίρετε, προσθέστε τριμμένο αμύγδαλο και κακάο σε σκόνη.

Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε κάθε είδους γλυκά αρτοσκευάσματα με γέμιση από Μακεδονικό Ταχίνι, κρέπες, αλλά και νηστίσιμα κουλουράκια για τον καφέ.

Μακεδονικό Ταχίνι και στα ροφήματα
Δεν είναι λίγοι και αυτοί που προσθέτουν Μακεδονικό Ταχίνι στο γάλα, το κακάο,  τον στιγμιαίο καφέ ή το τσάι αντί για ζάχαρη, ενώ όσοι επιθυμούν ένα δυναμωτικό ρόφημα για να δώσουν στον οργανισμό τους την απαραίτητη δύναμη να ανταπεξέλθει στους σκληρούς ρυθμούς της καθημερινότητας, προσθέτουν μια κουταλιά Μακεδονικό Ταχίνι σε φρέσκο χυμό φρούτων.

Δοκιμάστε τις παραπάνω προτάσεις και θα μας θυμηθείτε! Γιατί και οι γλυκιές συνταγές, το θέλουν το Ταχίνι τους… το Μακεδονικό!

Περισσότερα:
FB https://www.facebook.com/macedonianhalva
IG https://www.instagram.com/makedonikoshalvas/
Web https://www.makedonikotahini.gr/