Sponsored Content

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι συνυφασμένες με τα γλυκά: βουτυράτοι κουραμπιέδες πασπαλισμένοι με άχνη, μελομακάρονα με αρωματικό μέλι και καρύδια, Βασιλόπιτα σαν κέικ ή τσουρέκι, όλα χρειάζονται καλές πρώτες ύλες, σωστή τεχνική, αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό, που μας λύνει τα χέρια και κάνει την εκτέλεσή τους ακόμη πιο απλή και διασκεδαστική. Αν έχουμε και μικρά παιδιά, μπορούμε να μοιραστούμε μαζί τους την παρασκευή τους, για να τα βάλουμε κι αυτά στο όμορφο, εορταστικό κλίμα των ημερών.

Ας δούμε, λοιπόν, μαζί μερικές χρήσιμες συμβουλές για την επιτυχία τους.

Για μυρωδάτους κουραμπιέδες
– Χρησιμοποιούμε καβουρδισμένα αμύγδαλα: απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν. Τα βγάζουμε από το ταψί και μόλις κρυώσουν καλά, τα χτυπάμε σε γουδί, ώσπου να γίνουν χοντρά κομμάτια. Ένας άλλος τρόπος να τα κομματιάσουμε είναι να τα τοποθετήσουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και να τα πιέσουμε με έναν πλάστη.

– Χτυπάμε (χρησιμοποιώντας το εξάρτημα φτερό) το βούτυρο με την άχνη για περίπου 20 λεπτά. Καλό είναι να είναι η κουζινομηχανή μας σε δυνατή ταχύτητα και να χτυπήσουμε το μείγμα μας καλά. Όσο περισσότερο το χτύπημα, τόσο καλύτερη η ζύμη. Και επειδή το παν στη ζαχαροπλαστική είναι η ακρίβεια, με την κουζινομηχανή Kenwood Titanium Chef Baker XL KVL85.124SI, που βρίσκουμε στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, με την ενσωματωμένη ζυγαριά, η προετοιμασία της ζύμης γίνεται παιχνιδάκι!

Για τέλεια μελωμένα μελομακάρονα
– Κατά την ετοιμασία του σιροπιού μπορούμε να του δώσουμε έξτρα άρωμα χρησιμοποιώντας ένα ξύλο κανέλας, μερικά γαρίφαλα, ένα κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού ή μανταρινού.
Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν. Με τις επαγωγικές, κεραμικές εστίες KitchenAid KHIMS 41160 και τις 4 ζώνες μαγειρέματος, που προσαρμόζονται μόνες τους στο μέγεθος των μαγειρικών σκευών, δεν χρειάζεται να σκοτίζεστε για το μέγεθος της κατσαρόλας ή του τηγανιού σας. Μάλιστα, με τη flexible zone, μπορούν να συνδυαστούν δύο μαγειρικές ζώνες μαζί, ενώ διαθέτει και πλήρως ηλεκτρονικό έλεγχο με 18 βαθμίδες λειτουργίας.


– Διατηρούμε ζεστό το σιρόπι και μόλις κρυώσουν τα ψημένα μας μελομακάρονα τα βουτάμε στο σιρόπι ανά παρτίδες, για περίπου μισό λεπτό από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και αν έχει περισσέψει σιρόπι τα περιχύνουμε με αυτό.
– Επειδή μια δόση για μελομακάρονα βγάζει πολλά κομμάτια, μπορούμε να τα ψήσουμε όλα μαζί σε διαφορετικά επίπεδα. Με τον εντοιχιζόμενο φούρνο KitchenAid KOASP 60602, που βρίσκουμε στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ αυτό μπορεί να γίνει, ενώ με τη λειτουργία πυρόλυσης, που διαθέτει, καθαρίζεται πανεύκολα.

Για σωστά ψημένη Βασιλόπιτα
– Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος. Με τις λειτουργίες Pure Steam και Custom Steam, του εντοιχιζόμενου φούρνου KitchenAid KOASP 60602, που βρίσκουμε στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, έχουμε τη δυνατότητα να συνδυάσουμε αερισμό και ατμό ταυτόχρονα, για πιο αφράτες Βασιλόπιτες.

– Φτιάχνουμε ένα γλάσο για την επικάλυψη, χρησιμοποιώντας 2 ασπράδια αυγών, 250γρ. ζάχαρη άχνη, 2 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού, μισό κουταλάκι γλυκού βανιλίνη και καραμελάκια σε διάφορα χρώματα για το στόλισμα. Για την παρασκευή του γλάσου χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και όταν κρυώσει εντελώς η Βασιλόπιτα, την αλείφουμε με αυτό. Με την κουζινομηχανή Kenwood Titanium Chef Baker XL KVL85.124SI, που βρίσκουμε στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ με τον επιπλέον βοηθητικό κάδο και τη λειτουργία ελαφριάς ανάδευσης, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά και εύκολα.