Sponsored Content

Μπορεί τα γενέθλια και οι γιορτές να είναι πάντα μια αφορμή για διασκέδαση και απόλαυση αλλά όταν ανοίγει ο καιρός τα πάρτι έχουν άλλη χάρη. Μαζευόμαστε όλοι μαζί, μαγειρεύουμε απλά αλλά πολύ νόστιμα εδέσματα, στρώνουμε όμορφα τραπέζια στη βεράντα,  και χαιρόμαστε την κάθε στιγμή με αγαπημένα πρόσωπα, γεύσεις υπέροχες και στιγμές αξέχαστες.

Οι μπουφέδες του καλοκαιριού λοιπόν είναι γεμάτοι πολλές και διαφορετικές νοστιμιές, εδέσματα που τρώγονται εύκολα στο χέρι και μεζέδες που μας αρέσει να τσιμπολογάμε από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ σε συνδυασμό με τα ποτά που αγαπάμε.

Ευτυχώς χάρη στα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε κάθε λογής λιχουδιές, γλυκιές και αλμυρές, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο. Τραγανές κροκέτες, ανάλαφρα σουφλέ, πιτάκια, ταρτάκια και φυσικά λαχταριστά γλυκά ψυγείου είναι μόνο μερικά από όσα μπορούμε να ετοιμάσουμε κερδίζοντας τις εντυπώσεις των καλεσμένων μας. Τυριά, αλλαντικά και λαχανικά μπαίνουν σε ορεκτικά και μεζέδες ενώ με κρέμες, φρούτα και σοκολάτα φτιάχνουμε ξεχωριστά επιδόρπια. Όλες οι αγαπημένες μας γεύσεις και τα υλικά που είναι στα καλύτερά τους αυτήν την εποχή γεμίζουν τα πιάτα χρώματα, αρώματα και γεύσεις καλοκαιριού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μπουφές χωρίς κροκέτες δε γίνεται. Η αλήθεια είναι ότι οι κροκέτες είναι το ιδανικό finger food. Εμείς σας προτείνουμε μια παραλλαγή με μοτσαρέλα και Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ για τέλεια υφή και γεύση. Η πάπρικα θα δώσει μια ιδιαίτερη πικάντικη πινελιά και με το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ θα αποκτήσουν χρυσή κρούστα στο τηγάνισμα και θα γίνουν σούπερ τραγανές.  Μια ακόμα ξεχωριστή πρόταση που σίγουρα κάνει τη διαφορά σε κάθε μπουφέ είναι τα αλμυρά ταρτάκια. Με έτοιμο φύλλο σφολιάτας, σολομό και βελούδινη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ μπορείτε να τα ετοιμάσετε στο πι και φι. Μπόλικα φρέσκα μυρωδικά θα απογειώσουν τα αρώματά τους δίνοντάς τους παράλληλα έξτρα γεύση.

Και για το τέλος αφήσαμε το πιο απολαυστικό στάδιο, το γλυκό! Ένα διαφορετικό banoffee που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ θα μας διευκολύνει στη σύνθεση του γλυκού και θα το κάνει έξτρα τραγανό, ενώ το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ θα δώσει ανάλαφρη υφή. Η Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ ολοκληρώνει έναν λαχταριστό συνδυασμό για απόλαυση σε κάθε κουταλιά.

Ακολουθούν οι συνταγές μας:

Πατατοκροκέτες με μοτσαρέλα 

Ταρτάκια με σολομό

Banoffee