Είναι από τα αγαπημένα υλικά όλων όσων ξέρουν να φτιάχνουν σπιτικό ψωμί και νόστιμα αρτοσκευάσματα. Ιδιαίτερα την εποχή της νηστείας το χρησιμοποιούν πολύ για να φτιάξουν νόστιμα κουλουράκια και κριτσίνια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουν όλοι τη χρήση του στο ψωμί. Οι πιο ψαγμένοι με τη μαγειρική, όμως, που φτιάχνουν ψωμί μόνοι τους, γνωρίζουν ότι προσθέτοντας λίγο σιμιγδάλι στο προζύμι τους έχουν ένα ψωμί όχι μόνο με πιο ιδιαίτερη γεύση αλλά και με τραγανή κρούστα! Επιπλέον, πασπαλίζοντας με λίγο σιμιγδάλι τη λαμαρίνα, στην οποία θα ψήσετε τις δημιουργίες σας, θα δώσετε ωραίο χρυσαφί χρώμα στο ψωμί, στα ψωμάκια ή τα κριτσίνια σας.shutterstock_102667004

Με σιμιγδάλι θα νοστιμήσετε και τις γλυκές σας δημιουργίες, όπως μπισκότα, κουλουράκια, αλλά και τα αγαπημένα μας μελομακάρονα. Απλά ανακατεύετε σιμιγδάλι μαζί με το αλεύρι και τα ζυμώνετε σύμφωνα με τη συνταγή. Το αποτέλεσμα; Αρτοσκευάσματα με πλούσια, γεμάτη, γεύση!

Εκλεκτό σιμιγδάλι Melissa
Με ιστορία από το 1947, η Melissa ηγείται στην ελληνική αγορά σιμιγδαλιού και ζυμαρικών. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, η εταιρεία επιλέγει τις πρώτες ύλες της διασφαλίζοντας την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα του κάθε προϊόντος, που προσφέρει στην ελληνική οικογένεια. Ειδικότερα, το σιμιγδάλι τους παρασκευάζεται από τα καλύτερα σκληρά σιτάρια του θεσσαλικού κάμπου, εξασφαλίζοντας εξαιρετική και πάντα σταθερή ποιότητα. Είναι το βασικό συστατικό για τον αγαπημένο σιμιγδαλένιο χαλβά, γιατί χαλβάς χωρίς σιμιγδάλι Melissa δε γίνεται, αλλά και για πολλά άλλα γλυκά, όπως κέικ, σάμαλι και γαλακτομπούρεκο. Τολμήστε να ξεχωρίσετε με το σιμιγδάλι Melissa και δημιουργήστε πρωτότυπες αλμυρές και άκρως γευστικές συνταγές!