Sponsored Content

Ο καφές είναι μια καθημερινή απόλαυση για εκατομμύρια ανθρώπους. Ειδικά την τελευταία δεκαετία που η κουλτούρα του εξελίσσεται συνεχώς, αναβαθμίζοντας την ποιότητα αλλά και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας πάνω στο θέμα, ολόκληρος ο πλανήτης αναζητά τον τέλειο καφέ.

Όποια κι αν είναι πάντως τα γούστα του κάθε coffee lover ένας απολαυστικός καφές εξαρτάται πάντα από την ποικιλία, το χαρμάνι, το καβούρδισμα, το άλεσμα και φυσικά το νερό που θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν φορές που παρατηρούμε αλλαγές στη γεύση των καφέδων που καταναλώνουμε. Αυτό συμβαίνει επειδή το 98,5% ενός καφέ αποτελείται από νερό οπότε η ποιότητα του καθορίζει σε τεράστιο βαθμό το τελικό γευστικό αποτέλεσμα του ροφήματος.

Το μυστικό του τέλειου καφέ
Στο 7ο Athens Coffee Festival ανακαλύψαμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μετατρέπουν έναν καφέ σε ανεπανάληπτη εμπειρία. Στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του AQUA Carpatica μάθαμε ότι το νερό που επιλέγουμε για να φτιάξουμε τον καφέ μας, θα πρέπει να είναι καθαρό και φρέσκο, χωρίς γεύση και οσμή. Επίσης δεν πρέπει να περιέχει καθόλου (ή σχεδόν καθόλου) νιτρικά και να είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και μεταλλικά στοιχεία. Καταναλώνοντας νερό αγνό και απόλυτα φυσικό, όπως το AQUA Carpatica Φυσικό Μεταλλικό νερό και Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό νερό που αναβλύζει από τις πηγές των Καρπαθίων, όχι μόνο αναβαθμίζουμε το αγαπημένο μας ρόφημα αλλά βελτιώνουμε τη διατροφή και τον τρόπο ζωής μας.

Στο “cafe” που είχε στήσει το AQUA Carpatica, μέσα στο περίπτερό του, βρέθηκε ο Βαλάντης Λαμπριανίδης (Valenio) Executive Barista Trainer, Coffee Consultant & WCE Certified Judge ο οποίος έφτιαξε υπέροχους καφέδες και εξήγησε τη σημασία της κατανάλωσης ενός νερού απαλλαγμένου από βλαβερές ουσίες.

Για να μην αλλοιώνεται η γεύση του καφέ μας το νερό που χρησιμοποιούμε δεν πρέπει να περιέχει χλώριο, χλωραμίνη και υποχλωριώδη. Ακόμα, είναι σημαντικό το νερό που χρησιμοποιούμε να έχει τη σωστή αλκαλικότητα ώστε να αναδείξει καλύτερα έναν εκλεκτό καφέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φυσικά μεταλλικά νερά, για παράδειγμα, είναι ιδανικά για την παρασκευή καφέ καθώς περιέχουν διάφορες ουσίες όπως τα διττανθρακικά ιόντα που είναι η σημαντικότερη μορφή αλκαλικότητας του νερού και εξουδετερώνει τα οξέα διατηρώντας το pH σε φυσιολογικές τιμές (6,5-8).

Τέλος, σύμφωνα με τον Βαλάντη Λαμπριανίδη (Valenio), το AQUA Carpatica είναι ιδανικό για την παρασκευή ενός καφέ με τέλειο άρωμα και γεύση. Παράλληλα, είναι η καλύτερη επιλογή για καθημερινή κατανάλωση αφού προστατεύει τον οργανισμό μας από τα βλαβερά στοιχεία του νερού βρύσης.

Το αγνότερο νερό της φύσης
Το νερό AQUA Carpatica προέρχεται από τις πιο αγνές πηγές του κόσμου που βρίσκονται στα Καρπάθια όρη. Κρυστάλλινο, με υπέροχη γεύση και χωρίς νιτρικά, είναι ιδανικό για όσους φροντίζουν την υγεία τους, για ευπαθείς ομάδες (παιδιά και εγκυμονούσες) και για όλους όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Διαθέτει ασβέστιο και μαγνήσιο, ισορροπημένο pH, ιδανική περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία και απαλή γεύση γι αυτό και είναι το πιο κατάλληλο για να αναδείξει κάθε τύπο καφέ.

Οι πηγές AQUA Carpatica ανακαλύφθηκαν το 2005 κι αφού ερευνήθηκαν και αναλύθηκαν για 5 συνεχόμενα χρόνια, ξεκίνησε η εμφιάλωσή το 2010. Μέσα σε μία δεκαετία το AQUA Carpatica έχει κατακτήσει τη διεθνή αγορά (Η.Π.Α., Μ. Βρετάνια, Ιαπωνία, Ντουμπάι, Ισπανία , Αυστραλία, Ουγγαρία, Κίνα κ.ά.), ενώ πρόσφατα μπήκε και στην ελληνική αγορά. Την κορυφαία ποιότητα και την εξαιρετική γεύση του πιστοποιούν οι 88 διεθνείς διακρίσεις που έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα.

www.aquacarpatica.gr
Facebook: AQUA.Carpatica.GR
Instagram: aquacarpatica.gr