Sponsored Content 

Χριστούγεννα χωρίς μπισκότα δεν γίνονται, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. Τί καλύτερο λοιπόν από το να μπούμε στην κουζίνα μαζί με τα μικρά μας και να φτιάξουμε γιορτινά μπισκότα. Gingerbread cookies, σοκολατένια, με μπαχαρικά, καρπούς και φρούτα, όποια κι αν είναι τα αγαπημένα μας θα γίνουν φανταστικά με βούτυρο Lurpak. Όποια και να επιλέξετε να φτιάξετε παρακάτω σας δίνουμε όλα τα μυστικά της επιτυχίας για κάθε είδος ξεχωριστά.

Τα τέλεια gingerbread cookies
Τα παιδιά αγαπούν πολύ τα συγκεκριμένα μπισκότα αφού είναι πολύ νόστιμα αλλά και πολύ όμορφα. Για να τα φτιάξουμε όμως σωστά θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα κάποια πράγματα. Πρώτα και πάνω από όλα να επιλέξουμε προεκτικά τα υλικά. Σε κάθε περίπτωση για απόλυτα εγγυημένο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε το αγνό βούτυρο Lurpak που είναι φτιαγμένο από 100% φυσικό αγελαδινό γάλα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να κρυώσουμε καλά τη ζύμη για να μην κολλάει στα χέρια όταν θα έρθει η ώρα να τα πλάσουμε. Βάζουμε λοιπόν τη ζύμη, τυλιγμένη σε μεμβράνη, για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο (ή 30 λεπτά στην κατάψυξη). Για πιο παιχνιδιάρικα σχέδια και πιο χαριτωμένο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κου πάτ σε διάφορα σχήματα (ανθρωπάκια, αστεράκια, δεντράκια κλπ.) τα οποία βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής. Επίσης, για έξτρα ευκολία, καλό θα ήταν να αγοράσουμε έτοιμο γλάσο, χρωματιστή τρούφα και άλλα βρώσιμα διακοσμητικά για να στολίσουμε τα μπισκότα μας.

Καλυμμένα με σοκολάτα ή γεμιστά με μαρμελάδα
Η επικάλυψη με γλάσο σοκολάτας αλλά και η γέμιση με μαρμελάδα είναι δύο εναλλακτικές που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Στην πρώτη περίπτωση για να πετύχουμε βελούδινη υφή και γυαλιστερή όψη, λιώνουμε την σοκολάτα, μαζί με κρέμα γάλακτος, σε μπεν μαρί ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα σιλικόνης. Αν σας αρέσουν οι μαρμελάδες επιλέξτε μια «χειμωνιάτικη» γεύση, όπως φρούτα του δάσους, μήλο, κάστανο ή εσπεριδοειδή και όταν κρυώσουν εντελώς τα μπισκότα αλείψτε λίγη μαρμελάδα στο κέντρο ενός μπισκότου και καλύψτε με ένα άλλο μπισκότο από πάνω πιέζοντας ελαφρά να κολλήσουν. Για να τα στολίσετε επιπλέον, πασπαλίστε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Μπαχαρικά, καρποί και φρούτα
Η ζύμη των κλασικών μπισκότων βουτύρου είναι μια υπέροχη βάση για να πεντανόστιμες παραλλαγές οπότε αυτό που χρειάζεται είναι να αφήσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας ελεύθερες. Μια ωραία ιδέα είναι να προσθέσουμε καρύδια, κανέλα, γαρίφαλο και ξύσμα πορτοκαλιού, έτσι θα θυμίζουν μελομακάρονα. Αν πάλι βάλουμε βανίλια και τριμμένο αμύγδαλο θα μοιάζουν με κουραμπιέδες. Το ίδιο ισχύει και με τη ζύμη των μαλακών cookies την οποία μπορούμε επίσης να εμπλουτίσουμε με ξερά φρούτα όπως σταφίδες ή κράνμπερι και καρπούς όπως φιστίκια κελυφωτά, φουντούκια ή κάσιους.

Επίσης όποια μπισκότα και να επιλέξουμε να φτιάξουμε το νούμερο ένα tip είναι να τηρήσουμε ευλαβικά τις θερμοκρασίες και τους χρόνους ψησίματος της εκάστοστε συνταγής. Και φυσικά, για να διατηρηθούν τραγανά και να μην αλλοιωθεί η γεύση αλλά και η υφή τους πρέπει να τα αποθηκεύσουεμ σωστά, δηλαδή σε γυάλινα βάζα ή μεταλλικά κουτιά που κλείνουν αεροστεγώς.