Sponsored content

Φέτος η νηστεία έχει έθνικ χαρακτήρα! Με τα απόλυτα ελληνικά υλικά και ιδιαίτερα στοιχεία από τις πιο επιδραστικές γαστρονομικές φιλοσοφίες της υφηλίου φτιάχνουμε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά πιάτα με έμπνευση από την Ασία, τη Λατινική Αμερική, ακόμα και την Αφρική.

Αν έχεις αποφασίσει να νηστέψεις ή το σκέφτεσαι ακόμα, να έχεις στο νου σου ότι υπάρχουν άπειρες προτάσεις και συνταγές που μπορούν να κάνουν το σαρακοστιανό σου τραπέζι πολύ νόστιμο! Οι κλασικές συνταγές που όλοι γνωρίζουμε μπορούν με μερικές αλλαγές να γίνουν πολύ πιο πρωτότυπες και να αποκτήσουν έναν έθνικ χαρακτήρα που θα αρέσει σε όλους στο σπίτι. Εμπνεόμαστε από τη Λατινική Αμερική, ώστε να φτιάξουμε νόστιμα, απλά και οικονομικά πιάτα, που θα εντυπωσιάσουν και θα δώσουν και έναν πιο εξωτικό αέρα στο σαρακοστιανό μας τραπέζι. Άλλωστε τα θαλασσινά,το καλαμπόκι αλλά και τα όσπρια αποτελούν βασικά υλικά για πολλά πιάτα της κουζίνας του Μεξικού, της Χιλής ή της Αργεντινής.

Με βασικά μας «όπλα» τα προϊόντα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, μπορούμε να «ταξιδέψουμε» νοερά στη Λατινική Αμερική και μάλιστα μέσω συνταγών που γίνονται στο πι και φι. Γιατί μπορεί να νηστεύουμε αλλά δεν θέλουμε κιόλας να φορτωθούμε με περισσότερο βάρος στην κουζίνα…

Σας δίνουμε παρακάτω ιδέες για τις πιο λαχταριστές νηστίσιμες συνταγές, με λατινοαμερικάνικο αέρα!

Μεξικάνικη Τοστάδα με καλαμαράκια και καλαμπόκι

Η τοστάδα αποτελεί ένα κλασικό μεξικάνικο πιάτο που φτιάχνεται με βάση μια τορτίγια, η οποία πάνω της μπορεί να έχει τα πάντα! Συνήθως συνδυάζεται με θαλασσινά και ανάλογα με το πόσα υλικά θέλετε να προσθέσετε μπορεί να σταθεί είτε ως σνακ είτε ακόμα και ως κύριο γεύμα. Είναι η νόστιμη εναλλακτική ενός τοστ στην περίοδο της νηστείας και όχι μόνο! Πώς να τη φτιάξετε; Χάρη στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ η παρασκευή της γίνεται ακόμα πιο απλή! Ζεσταίνετε τις τορτίγια στο τηγάνι, τις βάζετε σε ένα πιάτο και στη συνέχεια προσθέτετε από επάνω πικάντικα καλαμαράκια Safcol, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ καλαμπόκι Naturel και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Μανιτάρια Τεμαχισμένα. Στη συνέχεια βάζετε λίγη κόκκινη πιπεριά και το απαραίτητο αβοκάντο και ρίχνετε φρέσκο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, καπνιστή πάπρικα και λίγο λάιμ.


Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Δροσερή οσπριάδα στιλ μεξικάνα με σάλτσα εσπεριδοειδών

Τα όσπρια αποτελούν ένα βασικό υλικό της νηστείας, καθώς είναι πολύ θρεπτικά και μας δίνουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες που έχουμε ανάγκη. Για να… αναβαθμίσουμε ένα πιάτο οσπρίων, αρκεί να του προσθέσουμε μερικές πινελιές με άρωμα Μεξικού, να του αλλάξουμε το όνομα και να το σερβίρουμε. Έτσι μπορείτε να τα φτιάξετε μια δροσερή οσπριάδα με βασικό υλικό τα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ρεβίθια σε Νερό 240gr. Βάζουμε τη μισή ποσότητα της κονσέρβας σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κόκκινα Φασόλια 240gr, αβοκάντο, κόκκινες πιπεριές, χυμό από λάιμ και γκρέιπ φρουτ, αγγούρι, ξύσμα λεμονιού και φυσικά Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Kαι έχουμε την πιο δροσερή, θρεπτική, ανοιξιάτικη νηστίσιμη σαλάτα που μας ταξιδεύει στο Μεξικό.

Cazuella de mariscos (Σουπα με θαλασσινά) με άρωμα Κολομβίας

Μια σούπα νηστίσιμη είναι μια πολύ θρεπτική και υγιεινή λύση. Ειδικά αν έχει καταγωγή από τη μακρινή Κολομβία. Συνήθως στη συνταγή αυτή επικρατούν τα μύδια. Ωστόσο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι θαλασσινά θέλουμε. Εμπνεόμαστε από την Cazuella de mariscos και φτιάχνουμε τη δική μας σούπα με Safcol Koκτέιλ θαλασσινών, Safcol γαρίδες, Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, κρεμμυδάκι, πιπεριές, καρότο, σέλερι, γάλα καρύδας, αλατοπίπερο, πάπρικα και λίγη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τομάτα στον Τρίφτη.

Emplanadas με θαλασσινά: ένα ταξίδι στη Χιλή και την Αργεντινή

Οι emplanadas (εμπλανάδας) είναι ένα πιάτο που μας παραπέμπει στις δικές μας πίτες. Στην Αργεντινή φτιάχνονται κυρίως με κρέας αλλά στη Χιλή τις προτιμούν με θαλασσινά. Μπορείτε να φτιάξετε το φύλλο αλλά θα σας συμβουλεύαμε να πάρετε είτε έτοιμο φύλλο είτε έτοιμο φύλλο για πιτάκια, ώστε να διευκολύνετε την παρασκευή σας. Με τι να γεμίσετε την πίτα σας; Με πικάντικα καλαμαράκια Safcol, πικάντικα χταποδάκια Safkol, αρωματικά, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ καλαμπόκι Naturel και φυσικά κόκκινες πιπεριές, αλατοπίπερο, καπνιστή πάπρικα και πιπέρι τσίλι. Τα ψήνουμε και έχουμε τα πιο νόστιμα πιτάκια θαλασσινών άρωμα από τη Χιλή.

Και καλή Σαρακοστή!