Σας έχουν περισσέψει μπανάνες που έχουν μαυρίσει; Αν δεν θέλετε να τις καταναλώσετε έτσι σκέτες αλλά ούτε και να τις πετάξετε, τότε σας έχουμε βρει μια εύκολη αλλά και νόστιμη zero waste vegan λύση για ένα γλυκάκι της στιγμής! Φτιάχνουμε υπέροχες τηγανίτες. Το σουσάμι στο μίγμα δίνει έξτρα τραγανότητα και είναι σίγουρο ότι κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο μία…

Σε μόλις 30 λεπτά θα έχετε το εύκολο επιδόρπιο που μπορεί κάλλιστα να σταθεί και ως πρωινό ή brunch αλλά και ένα απογευματινό σνακ για τα παιδιά.

Δείτε παρακάτω πώς να το ετοιμάσετε

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά για 20 τηγανίτες
Σπορέλαιο για τηγάνισμα deep fry
Ώριμες μπανάνες: Αν έχουμε μπανάνες μικρού μεγέθους θα χρειαστούμε 10 που θα τις χωρίσουμε στη μέση, ώστε να έχουμε πιο λεπτά κομμάτια. Διαφορετικά θα χρησιμοποιήσουμε 5 μπανάνες κανονικού μεγέθους χωρισμένες στα δύο για να έχουμε και πάλι πιο λεπτές φέτες.

Για το μίγμα
100 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια παγωμένο νερό (περίπου)
50 γραμμάρια ρυζάλευρο
¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λευκό σουσάμι

Διαδικασία
Βήμα 1:
Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης με το παγωμένο νερό και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν πλήρως.

Βήμα 2: Όταν είναι έτοιμο το λάδι, βουτάμε ένα κομμάτι μπανάνας μέσα στο μείγμα και το τοποθετούμε προσεκτικά στο λάδι που έχει ήδη ζεσταθεί. Τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν οι μπανάνες τραγανές και χρυσαφένιες, περίπου 3 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα κομμάτια και φροντίζουμε να μην κάψει το λάδι περισσότερο από όσο πρέπει. Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και δεν παραφορτώνουμε το τηγάνι για να μπορούμε να το διαχειριστούμε καλύτερα.

Σε μια σχάρα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τοποθετούμε τις τηγανίτες μας για να στραγγίσουν τα πολλά λάδια. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις απολαμβάνουμε είτε σκέτες είτε με τη γαρνιτούρα που αγαπάμε.