Ντόπια προϊόντα και μοντέρνα κουζίνα, παντρεύονται στις κουζίνες των εστιατορίων Mirra Kythnos και Grandma’s με την υπογραφή γνωστών σεφ και στην Πάρο, ένα νεο resort περιμένει να υποδεχτεί τους επισκέπτες του νησιού.

Mirra Kythnos, για νησιωτικό dining

Εδώ και έναν χρόνο, το Mirra Kythnos, προσφέρει στους επισκέπτες του comfort-food με πρώτες ύλες, από ντόπιους παραγωγούς και με την επιμέλεια του σεφ Στέφανου Σαράντου που δημιουργεί σύγχρονα πιάτα.

Το μενού του brunch περιλαμβάνει παρασκευές αυγών, ομελέτες και healthy power bowls, Mirra σάντουιτς και smash double burgers. Στη βραδινή κάρτα υπάρχουν πιάτα όπως tartare από βοδινό φιλέτο, καβουροσαλάτα tartare με βασιλικό καβούρι Αλάσκας και yellow tuna, αλλά και USDA Prime Black Angus, fillet, striploin και rib eye, ενώ συχνά φιλοξενούνται διαφορετικές κοπές ωρίμανσης όπως Porterhouse αλλά και slow cooked σπαλομπριζολα.

Την κάβα του Mirra, υπογράφει η sommelier Κωνσταντίνα Ρούσσου και ολοκληρώνει την εμπειρία με pairing εττικετών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, αλλά και guests-παρουσιάσεις οινοποιείων. Το Mirra διαθέτει επιπλέον γιαπωνέζικα whisky, παλαιωμένα τζιν, ρούμι κ. α. Και cocktails.
Mirra, Μέριχας, Κύθνος τηλ. 694 777 8768

Μεσογειακές γεύσεις στο Grandma’s
Το εστιατόριο Grandma’s, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Liostasi, στην Ίο, και έχει πανοραμική θέα στο λιμάνι του νησιού, συνδυάζει την τοπική κουζίνα των Κυκλάδων με τις μεσογειακές γεύσεις, δίνοντας ξεχωριστό ύφος στα πιάτα του. Την επιμέλεια του μενού, έχει ο βραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, σε συνεργασία με τον Executive Chef του ξενοδοχείου, Χρήστο Κανουλά.

Η φετινή κάρτα του εστιατορίου περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά menu degustation, εκ των οποίων το ένα απευθύνεται σε όσους ακολουθούν τη vegan διατροφή. Επιπλέον, μια καινοτομία του Grandma’s, είναι τα χειροποίητα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται καθημερινά, όπως τα ραβιόλια, γεμιστά με σπανάκι και πολλά μυρωδικά, που συνοδεύονται από σάλτσα φέτας, ή το γιουβέτσι που φτιάχνεται από τρία διαφορετικά ζυμαρικά και στην κορυφή του έχει ένα ταρτάρ γαρίδας.

Στο μενού υπάρχει σούπα λαχανικών που σερβίρεται πότε ζεστή και πότε κρύα, το «λιόκαφτο» χταπόδι με τον αφρό ταραμά και την κάπαρη, καθώς και το ψάρι φρικασέ, με όποιο φρέσκο ψάρι υπάρχει. Στη λίστα με τα επιδόρπια, θα βρούμε πάβλοβα, tarte tatin, καραμελωμένα μήλα, παγωτό βανίλια και προφιτερόλ.
Ξενοδοχείο Liostasi, Ίος Κυκλάδες, τηλ. 2286092140

Το COSME μόλις άνοιξε τις πόρτες του στην Πάρο
Το Cosme, Luxury Collection Resort από την Luxury Collection, μόλις άνοιξε για όσους επισκέπτονται το διάσημο νησί της Πάρου. Το resort, που βρίσκεται κοντά στη Νάουσα, διαθέτει 40 σουίτες με θέα τη θάλασσα και το ντεκόρ μπλέκει παλιές γκραβούρες με σκηνές της Παριανής καθημερινότητας, αντικείμενα και έργα Τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών, χαρακτηριστικές ταπετσαρίες και υφάσματα με χειροποίητα κεντήματα και τις κυκλαδίτικες γραμμές που δημιουργούνται από τις έντονες φωτοσκιάσεις του ελληνικού ήλιου. Κάποιες από τις σουίτες, διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες και μεγάλους εξωτερικούς χώρους.

Στην κεντρική πισίνα, με θέα στον κόλπο των Αγίων Αναργύρων, βρίσκονται και τα δύο εστιατόρια του Cosme, το παραλιακό Parostia και το Volta, με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης Έλληνα σεφ Γιάννη Κιόρογλου. Στα πιάτα του Γιάννη Κιόρογλου αντικατοπτρίζονται οι χαλαρές και πλούσιες, γευστικές παραδόσεις της Πάρου, της Ελλάδας και της Μεσογείου γενικότερα. Το Cosme διαθέτει και ένα πριβέ guests-only beach club, όπου οι φιλοξενούμενοι μπορούν να δοκιμάσουν cocktails και σνακ.
Νάουσα, Πάρος, τηλ. 228 444 0000