Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο Akres βρίσκεται στη Λίνδο της Ρόδου. Με θέα την Ακρόπολη της περιοχής, που δεσπόζει σε ύψος 116 μέτρων,  προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που παντρεύει αρμονικά το χθες και το σήμερα.

Το Akres προσφέρει στους καλεσμένους του μια εμπειρία που ξεκινά από τα χωριά της Ρόδου για να φτάσει στα όρια του fine dining. Το μενού είναι εμπνευσμένο από παραδοσιακές συνταγές που έφτιαχναν οι γιαγιάδες στα γύρω χωριά, ξυπνώντας μνήμες παιδικής ηλικίας για τους ντόπιους. Ο σεφ Αργύρης Γιαννόπουλος από το χωριό Μάσσαρι και ο sous chef Βασίλης Διάκουλας από τη Λίνδο δημιουργούν πιάτα τα οποία ακολουθούν τολμηρές αλλά και αρμονικές ισορροπίες, συνδέοντας τους θησαυρούς της θάλασσας με τους καρπούς της γης και με ονομασίες που πηγάζουν από τη ροδίτικη διάλεκτο.

Οι πρώτες ύλες, αγνές και απλές, πάντα πιστές στις αξίες της εντοπιότητας και της βιωσιμότητας, συνθέτουν ένα οδοιπορικό γεύσης που έχει φέρει στο τραπέζι του εστιατορίου μερικούς από τους καλύτερους παραγωγούς του νησιού και της Ελλάδας. Ανάμεσά τους, ο Γιάννος Ελλενίτσας, ειδικός συνεργάτης γεωπόνος του Akres, ο οποίος παράγει και το τροφοδοτεί καθημερινά το εστιατόριο με φρέσκα βιολογικά-οργανικά λαχανικά και βότανα από την φάρμα του.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με μια προσεγμένη λίστα κρασιών με ετικέτες από όλη την Ελλάδα και μια λίστα κοκτέιλ τα οποία επιμελούνται ο sommelier Δημήτρης Δανελλάκης και ο bartender Σάββας Λαουδίκος, Ροδίτες και οι δύο.

Για το Akres η σημαντικότερη αξία είναι οι δεσμοί και οι μνήμες που μας δένουν με το παρελθόν, τον τόπο και την οικογένειά μας και τίποτα δεν θεωρείται παλιό. Στο άχρονο σύμπαν του εστιατορίου, όσο βαθύτερες είναι οι ρίζες και όσο πιο δοκιμασμένες οι συνταγές των ντόπιων, τόσο πιο συναρπαστική είναι η μετατροπή τους σε επιτομή του fine local cuisine.

info
Λίνδος, τηλ.: +30 2244 031927, www.akreslindos.com