Το Callao Corfu Beach Bar Restaurant είναι ένας καλοκαιρινός day-to-night προορισμός για όσους επισκέπτονται το νησί της Κέρκυρας. Callao σημαίνει βότσαλο, όνομα που πηγάζει από την τοποθεσία του σε μία από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες της βορειοανατολικής ακτής, στον κόλπο του Καλαμιού.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του μαγαζιού είναι εναρμονισμένος με την ομορφιά του θαλασσινού τοπίου, σε ένα all day εστιατόριο με έμφαση στη μεσογειακή διατροφή και κυρίως στην τοπική κουζίνα.  Ο σεφ Florian Ogici (με θητεία στα εστιατόρια Milos Athens, Milos Las Vegas, Pelagos Four Seasons Athens, Cookoovaya Athens) επιλέγει άριστη πρώτη ύλη και τοπικά προϊόντα, για να δομήσει ένα μενού που ισορροπεί ανάμεσα στην παραδοσιακή απλότητα και τη σύγχρονη ματιά. Από το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε  πιάτα που αποπνέουν την Κερκυραϊκή και Βενετσιάνικη παράδοση.  Παράλληλα, υπάρχει και ειδικό beach time menu με casual bites που συνοδεύει ιδανικά τα signature cocktails και τις μπύρες της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας.

Στο κεντρικό μενού πρωταγωνιστούν τα βασικά υλικά της αγαπημένης μεσογειακής κουζίνας και η γεύση τους παραμένει αυτούσια, απαλλαγμένη από περίπλοκες τεχνικές: φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, ντόπια κρέατα και λαχανικά, φρέσκιες σαλάτες και χειροποίητα μακαρόνια. Δοκιμάστε σύγχρονες παραλλαγές παραδοσιακών πιάτων, όπως η σφυρίδα μπουρδέτο και ο κόκορας παστιτσάδα, μοντέρνες παρασκευές με εξαιρετικά ωμά όπως ταρτάρ από ψάρι ημέρας και θαλασσινά.  Ένα από τα πολύ υποσχόμενα πιάτα του μενού είναι το καλαμάρι με μους μαύρου ταραμά. Παράλληλα, δεν λείπουν από το μενού vegetarian επιλογές, όπως τα φρέσκα λαχανικά εποχής σε τραγανή tempura batter ή τα φρέσκα tagliolini με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης και παλαιωμένο ανθότυρο Κρήτης.
H προσεγμένη κάβα κρασιών, με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα αναδεικνύει τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας δημιουργώντας το σωστό pairing για κάθε πιάτο.

Πέρα από τα κρασιά, στον κατάλογο θα βρείτε και twisted classics και signature cocktail,  που συνδυάζουν κλασικά ποτά με σύγχρονες μεθόδους και ελληνικές πινελιές. Μια σειρά πρωτότυπων υλικών, όπως ροζ πιπέρι, λικέρ σύκου, passion fruit puree, λικέρ Μαστίχα, ντόπιο μέλι και επτανησιακό limoncello, συνδυάζονται αρμονικά με υψηλής ποιότητας αλκοόλ, όπως ρούμι, mezcal, τζιν και τσίπουρο, αλλά και special blended whiskeys και premium βότκες.

info
Callao Corfu Beach Bar Restaurant, Kalami Bay Corfu, Tηλ: 26630 91800, https://callaocorfu.com/

Διαβάστε ακόμη

Mπακαλιάρος μπουρδέτο από την Κέρκυρα

Σοφρίτο από την Κέρκυρα στο Πουέρτο Ρίκο;

Από βιομηχανικός σχεδιαστής στο Παρίσι ελαιοπαραγωγός στην Κέρκυρα