Προβλέπεται να σπάσει όλες τις συμβάσεις και να γίνει το νέο talk of the town. Υπόσχεσή του όχι μόνο να περνάς καλά κάθε φορά, αλλά να σε κάνει ούτε λίγο ούτε πολύ… βασίλισσα!

Ο λόγος για το νέο bar-restaurant που ετοιμάζει στο Βοτανικό ο Δημήτρης Λίτινας, με το πολλά υποσχόμενο όνομα “Θα σε κάνω βασίλισσα”. Για όσους θυμούνται την ομώνυμη ταινία του 1964, με τον Θανάση Βέγγο στο ρόλο του τσιγκούνη συζύγου που ζει σε ένα παλιό σπίτι υπολογίζοντας και την τελευταία δραχμή και στερώντας από τη σύζυγό του κάθε μικρή ή μεγάλη πολυτέλεια, ενώ παράλληλα συσσωρεύει διαμερίσματα και χρήματα, θα καταλάβουν και θα εκτιμήσουν τις έντονες αντιθέσεις που αναμένεται να συναντήσουν στο νέο αυτό εστιατόριο.

kirios criton
Ο γνωστός designer Kirios Criton

Ξεκινώντας από την τοποθεσία και το χώρο -στον Βοτανικό σε μια παλιά αποθήκη που περιτριγυρίζεται από συνεργεία- καταλαβαίνουμε ότι στοχεύει σε κάτι νέο, τόσο από πλευράς τοποθεσίας όσο και από πλευράς κτιρίου.

Το μενού του θα είναι λιτό, στυλάτο και προσιτό, όπως ήταν και το μενού στο προηγούμενο εστιατόριο του Δημήτρη Λίτινα, το πολύ πετυχημένο «Αριστερά – Δεξιά». Βέβαια, μιας και πρόκειται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο κρασί, με περισσότερες από 100 ελληνικές και διεθνείς ετικέτες να μπαίνουν στη λίστα, στο μενού θα κυριαρχούν τα εκλεκτά τυριά και αλλαντικά για να συνοδεύουμε το κρασί, καθώς και προτάσεις με ελαφριά πιάτα. Σημειώνεται ότι θα υπάρχει ποικιλία και στην επιλογή με ποτήρι, σε ιδιαίτερα φιλικές τιμές.

Ένα bar-restaurant, όμως, που θέλει να ξεχωρίσει πρέπει εκτός από τροφή για το στόμα να παρέχει και τροφή για τα μάτια. Η συνταγή ήδη γνωστή και επιτυχημένη από το «Αριστερά – Δεξιά», ακούει στο όνομα Kirios Criton. Ο γνωστός designer θα κρατήσει τα χαρακτηριστικά στοιχεία της αποθήκης, όπως το τσιμέντο και τις λαμαρίνες, ως βασικό στοιχείο στη διακόσμηση και θα προσθέσει εικαστικές εγκαταστάσεις.

Όσον αφορά στη μουσική, τέλος, αυτή θα ταλαντεύεται ανάμεσα σε jazz και έθνικ ήχους, χωρίς να λείπει το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι και φυσικά οι live εμφανίσεις γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να το δούμε και φυσικά να το δοκιμάσουμε!