Ένα ήσυχο βράδυ Κυριακής αποφάσισα να το επισκεφτώ και έτσι βρέθηκα σε έναν πρασινωπό, λιτό, στενόμακρο χώρο όπου με υποδέχτηκε ένα ελαφρώς αμήχανο, αλλά πολύ ευγενικό προσωπικό.

Βολεύτηκα στην μπάρα και πριν ξεκινήσω να περιεργάζομαι το μενού ζήτησα μια ιαπωνική μπίρα – τη μόνη που έχουν. Ο κατάλογός τους, μικρός, αλλά επαρκής, χωρίζεται σε δύο ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει τα γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori με πάπια, αρνί, γαρίδα και διάφορα μέρη κοτόπουλου, που ψήνονται στη robata και προσφέρονται με το τεμάχιο, και η δεύτερη τα κύρια πιάτα που δεν υστερούν σε ιαπωνικό χαρακτήρα. Στην ίδια φιλοσοφία κινείται και η λίστα με τα ποτά, η οποία απαρτίζεται αποκλειστικά από γιαπωνέζικα αποστάγματα.

Για αρχή παρήγγειλα δύο από τα σουβλάκια, που είναι καλή ιδέα αν θέλει κάποιος να τσιμπήσει κάτι πίνοντας ένα πότο. Πρώτα ήρθε ένα με κιμά κοτόπουλου και καυτερή σάλτα. Το βρήκα κάπως στεγνό και λίγο άνοστο, δεδομένου ότι το μόνο που απέμενε ως αίσθηση ήταν η κάψα από τη σάλτσα. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το σουβλάκι με την πάπια. Το κρέας είχε παραψηθεί και η μαρμελάδα πιπεριάς που το συνόδευε παραήταν γλυκιά. Συνέχισα με το διάσημο πια και στη χώρα μας sando σάντουιτς, πληθωρικό, βουτυράτο, με το ψωμάκι αφράτο και ελαφρώς φρυγανισμένο.

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα λιγότερο ψημένο το μοσχαρίσιο μπιφτέκι ώστε να κρατά τους χυμούς του και τις σάλτσες που το συνόδευαν λιγότερο γλυκές. Μου έλειψε και το καυτερό στοιχείο που ίσως να έφερνε μια ισορροπία στο σύνολο. Η παρέα μου ωστόσο φάνηκε να μην έχει θέμα με αυτό και το απόλαυσε ευχάριστα. Τα ελαφρώς τηγανισμένα dumplings, που πήραν τη σκυτάλη, ήταν γεμισμένα με χοιρινό κρέας, γαρίδες και φουά γκρα. Όμως το φουά γκρα δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, με αποτέλεσμα η γέμιση να μην έχει την ένταση που θα έπρεπε.

Για το τέλος, άφησα το tonkatsu, τον τηγανητό μαύρο χοίρο με την ομώνυμη σάλτσα, ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην Ιαπωνία, όπου το χοιρινό φιλέτο πανάρεται ελαφρώς σε panko, τηγανίζεται σε λίπος και σερβίρεται μαζί με μια φέτα λεμόνι, ψιλοκομμένο λάχανο και πικάντικη σάλτσα tonkatsu. Ακριβώς την ίδια συνταγή σερβίρουν και εδώ, όμως το πανάρισμα του κρέατος δεν ήταν αρκετό, με αποτέλεσμα να λείπει η τραγανή υφή που θα το έκανε πιο ελκυστικό. Το Hanzo αποτελεί μια διαφορετική πρόταση για το Κολωνάκι. Χρειάζεται, όμως, να επανεξετάσουν κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες θα κάνουν το φαγητό τους πιο ελκυστικό και πιο νόστιμο.

info
Σκουφά 51, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3622657, Τιμές: €40-50/Άτομο χωρίς ποτό

Το άρθρο της εβδομάδας