Ο Alsi Sinanaj ανοίγει το δικό του εστιατόριο με απόλυτο πρωταγωνιστή το κρέας με ωραίες κοπές και ψησίματα.

Χαμένη στα στενά, ψάχνοντας τον προορισμό μου με το GPS, συνειδητοποιώ όταν φτάνω ότι στην πραγματικότητα απέχει ελάχιστα από τους πιο κεντρικούς δρόμους της περιοχής. Η γωνιακή μονοκατοικία ανακαινίστηκε εκ βάθρων, με στόχο να δημιουργεί την αίσθηση ότι μπαίνεις σε ξύλινη καλύβα στο δάσος, σαν να πρόκειται να βγεις ο ίδιος για κυνήγι. Το ίδιο και οι ανοιχτές φωτιές στην κουζίνα, όπου τα πάντα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σου. Για τις επιφάνειες των τραπεζιών έχουν χρησιμοποιηθεί κορμοί από διαφορετικά ξύλα, φέτες κορμών στολίζουν τους τοίχους και όλα μαζί παίζουν με το μαύρο δίνοντας ένα πιο θεατράλε αποτέλεσμα.

Ο Alsi Sinanaj γράφει τη δική του ιστορία στο κρέας, ένα υλικό που αγαπά, και στη σχέση του με τη φωτιά. Στην Αθήνα, πιο πρόσφατα τον συναντήσαμε στο «Wolves of Kitchen» του Ψυχικού, από όπου και αποχώρησε για να ανοίξει το δικό του εστιατόριο μαζί με τον Ηλία Σταύρου, συνοδοιπόρο του στην κουζίνα των «Wolves» και φίλο από το ξεκίνημα της καριέρας τους.

Το μενού είναι μικρό, συνεκτικό και αφροδισιακά ενδιαφέρον για τους λάτρεις του κρέατος. Διάφορες κοπές από ελληνικά μοσχάρια και βοδινά που έρχονται από τη Μακεδονία και τη Νάξο κυριαρχούν, ωστόσο τη διαφορά εδώ την κάνει η παρουσία του κυνηγιού. Ορτύκι και στρουθοκάμηλος από τα Γρεβενά, rib eye από βίσωνα και ελάφι του κτήματος Ντούμα στην Ελασσόνα ψήνονται άψογα, διατηρώντας τους χυμούς τους και την ιδιαιτερότητα της γεύσης τους.

Ξεκινήσαμε με ένα μοσχαρίσιο καρπάτσιο, με μεστή κρεάτινη γεύση και περάσαμε στα ψητά μανιτάρια, μια βόμβα γεύσης και εντάσεων που παίζει επιτυχημένα σε πολύ λεπτές ισορροπίες. Ξάφνιασμα το ντάμπλινγκ με φέτα και ελιά, με την ελιά να πρωταγωνιστεί σε ένα εθιστικό σύνολο. Οι κροκέτες πατάτας με μπρίσκετ (το κάτω μέρος του μοσχαρίσιου στήθους, καπνισμένο), γραβιέρα και τσάιβς ήταν ευχάριστα πληθωρικό, με σωστό ψήσιμο και ωραίο πιπέρι. Το iron steak με miso που επιλέξαμε μας ικανοποίησε πλήρως τόσο ως πρώτη ύλη όσο και στο ψήσιμο. Στα συνοδευτικά, πουρές καρότου και πατάτας, απαλοί σαν μουσελίν, αρωματικοί, χωρίς ίχνος περιττής γλύκας στάθηκαν επάξια πλάι στα κρέατα. Για το τέλος κρατήσαμε ένα ορτύκι με ευχάριστα καυτερό κίμτσι (κορεάτικο πικάντικο τουρσί λαχανικών), που ισορροπούσε τη γλύκα του γλάσου. Κλείσαμε με μπανόφι και πάβλοβα, που στάθηκαν επάξια στο συνολικά καλό αποτέλεσμα. Υπολογίζοντας 40-50 ευρώ το άτομο, πρόκειται για μια value for money πρόταση.

info
Αριστοτέλους 23 & Παπάγου, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6890448

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Gala της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη