Δυο νέα μενού ετοίμασε το Manouka για το φθινόπωρο, ένα μεσημεριανό και ένα βραδινό. Ο σεφ του μαγαζιού Στάθης Χρηστίδης. Με νέα, πιο ζεστή και cosy διακόσμηση, στρωμένο με χαλιά, το Manouka δημιουργεί ένα σκηνικό θαλπωρής για τον χειμώνα. Στο μενού, ο σεφ, Στάθης Χρηστίδης, προτείνει  comfort επιλογές, ιδανικές για ένα μεσημεριανό διάλειμμα από το γραφείο ή για μια εταιρική συνάντηση.

Το μεσημεριανό
Εδώ ο σεφ δίνει έμφαση στις φρέσκιες πρώτες ύλες και το ελληνικό στοιχείο, διατηρώντας τη σύγχρονη ματιά του. Προτείνει πιάτα όπως η σαλάτα φακές με σαλάμι Λευκάδος, μυρωδικά και ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας, ή οι κροκέτες κατσικίσιου τυριού με πουρέ κολοκύθας, μπισκ και μυρώνια. Ακόμα στο μενού θα βρείτε το καλαμάρι σωτέ με τις φακές beluga με σάλτσα από φρέσκο κρεμμύδι και λεμονοθύμαρο, αλλά και το κριθαρότο με σιγομαγειρεμένη ουρά, τζίντζερ, νεράντζι, πετιμέζι, καπνιστό τυρί και εστραγκόν.

Το βραδινό
Εδώ ο σεφ παρουσιάζει πιο ανατρεπτικές και δημιουργικές προτάσεις, «παίζοντας» με γνωστές συνταγές της ελληνικής και έθνικ κουζίνας. Στον κατάλογο θα βρείτε πιάτα όπως η σπανακόπιτα -με σπιτικό φύλλο- με πουρέ σπανάκι, εμπλουτισμένο με wasabi, λάιμ και φέτα. Στα πρώτα πιάτα ξεχωρίζουν και τα παπουτσάκια, όπου ο σεφ χρησιμοποιεί ταρτάρ μοσχαριού και το «αγκαλιάζει» με μια κομψή και αρωματική μπεσαμέλ μαύρου σκόρδου. Στα κυρίως, υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως τα εντυπωσιακά μάγουλα από σαλάχι σαβόρο και το κατσίκι με πράσο. Στα γλυκά, αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκό τσουρέκι.

Με τι να συνοδεύσετε τα μενού σας;
Υπάρχει μια δυνατή λίστα κρασιών από τον σομελιέ του Manouka, Βασίλη Παπαδόπουλο αλλά και signature cocktails από τον bartender Γιάννη Πίσσα.

Brunch
Πέρα από το μεσημεριανό και το βραδυνό, τα Σαββατοκύριακα ειδικά θα βρείτε στο μαγαζί ένα ανανεωμένο brunch, με δημιουργίες που κινούνται σε ελληνικά και όχι μόνο γαστρονομικά μονοπάτια.

info
Μanouka, Ερμού 46, 7ος όροφος εντός του ξενοδοχείου Utopia
Τα μενού : Μεσημεριανό από τις 12:ΟΟ μέχρι τις 18:00, Βραδινό από τις 18:00 μέχρι τις 00:30