Τα κοκτέιλ δεν έχουν εποχή, ωστόσο για να πούμε την αλήθεια όσο ο καιρός ζεσταίνει τόσο περισσότερο τα αναζητάμε. Αυτό συνέβη και μία από τις πρώτες μέρες τους Απριλίου μετά το γραφείο, όταν αναζητώντας το καλύτερο στέκι για ένα after office ποτό, βρεθήκαμε στο αγαπημένο μας Spollati στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

spolatti

Για τις επιλεγμένες προτάσεις στο μενού του Μανιάτη σεφ Γιώργου Ζευγολατάκου σας έχουμε μιλήσει ξανά, όπως και για το πολύ καλό brunch που σερβίρουν τα σαββατοκύριακα, κάνοντας πιο νόστιμες τις μέρες όσων κάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης. Ήρθε η στιγμή όμως να πούμε και για τα φοβερά κοκτέιλ του Σταύρου Τιτάκη, τα οποία αγαπούν τα ποιοτικά ποτά και αποστάγματα, ενώ περιέχουν δικά τους bitters και fruit blends, τα οποία αναδεικνύουν ακόμη καλύτερα το ποτό.

spolatti3

Θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε το Citrus Gin με gin, περγαμόντο, λεμόνι, μέλι, πορτοκάλι και κανέλα, ιδανικό για όσους δεν αγαπούν τα πολύ γλυκά κοκτέιλ και θέλουν κάτι για να τους ανοίξει την όρεξη για τα επόμενα ποτά του πλούσιου cocktail menu. Μάλλον δεν είναι τυχαία η θέση του ως πρώτο στη λίστα! Οι λάτρεις των ελληνικών γεύσεων, θα αγαπήσουν το King’s Euforia με τσίπουρο, λεμόνι πορτοκάλι, λουΐζα, μέλι, spices και αρωματικά bitters (σαν να λέμε ότι γεύεστε την Ελλάδα σε κάθε γουλιά), καθώς και το Skinos Touch με Skinos Μαστίχα, Amaro Averna, λεβάντα, λεμόνι και αρωματικά bitters. Εμείς δοκιμάσαμε και το κατακόκκινο και πιο δυνατό Bulevar με Bourbon Whiskey, Campari και γλυκό βερμούτ και όπως καταλαβαίνετε, επειδή έχουμε αρκετές εκκρεμότητες ακόμη, θα επιστρέψουμε σύντομα, με τη δική τους εκδοχή για Zombie να είναι αυτό που έχουμε βάλει στο μάτι να δοκιμάσουμε πρώτο την επόμενη φορά!

bulevar

Στα συν και οι πολύ καλές μουσικές επιλογές, από τζαζ σε όλο το φάσμα της, debop, swing, soul, funk, rock, fados μέχρι και κλασική, που δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσετε το ποτό σας.

info
Αιόλου 27Α, πλατεία Αγ. Ειρήνης, Αθήνα, τηλ. 215 5513004.