Παίζει κρυφτό στην οδό Λέκκα, άνοιξε στα μέσα του καλοκαιριού, κάνει λογοπαίγνιο με ένα παιδικό παιχνίδι και τη λέξη καρπό στα αγγλικά και λέγεται Peek a Bloom. Πίσω του θα συναντήσουμε την παρέα από το Mindthecup του Περιστερίου (Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, Νικόλας Γερανάκης και Χρήστος Καβράκος). Ανοίγει από το πρωί σερβίροντας ποιοτικό καφέ που καβουρδίζουν οι ίδιοι (περίοπτη θέση στο χώρο έχει το καρβουδιστήρι, πίσω από την μπάρα του καφέ μέσα σε ένα γυάλινο «κλουβί»), ελαφριά πιάτα για το μεσημέρι και το βράδυ πότο που αγαπούν το αψέντι και φέρνουν την υπογραφή του Νίκου Μοσχονά.

info
Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ. 210 3219000

pick a bloom_anoigma

Ο bartneder: Νίκος Μοσχονάς
Πριν από 7 χρόνια ξεκίνησε την πορεία του στο κόσμο του bartending. Πέρασα από πολλές μπάρες γνωστών αθηναϊκών bars, αφήνοντας πάντα το δικό του στίγμα μέχρι να μπει πίσω από αυτή του Peek a Bloom. Αγαπά το αψέντι γιατί είναι ένα πολυδιάστατο ποτό που «όσο το γνωρίζεις τόσο το λατρεύεις». Όταν δεν είναι πίσω από την μπάρα του αρέσει να κολυμπά –έκανε για χρόνια πρωταθλητισμό στην υδατοσφαίριση– και να διαβάζει ποίηση. Από εκεί και οι ιστορίες από τους καταραμένους ποιητές που μας διηγείται με τα ποτά του στο φετινό κατάλογό του.

pick a bloom1

To cocktail: Man in the sea

Υλικά:
45ml Tequila Reposado
10ml mezcal
2,5ml αψέντι
15 ml cordial άγριας μέντας
γκρέιπφρουτ σόδα

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη σόδα. Πριν το σερβίρουμε βάζουμε rim αλατιού στο ποτήρι, πάγο, ρίχνουμε το κοκτέιλ και απογεμίζουμε με την γκρέιπφρουτ σόδα.

Wow!
Εδώ καβουρδίζουν εκλεκτούς σπόρους καφέ Wallace Family από την Κολομβία, που καλλιεργούν με επιτυχία ένα τσούρμο αδέρφια σε υψόμετρο 1.800-2.000μ., παρά τις αντίξοες συνθήκες.