Όταν άνοιξε το 1998, μάζεψε στα πιο κοσμικά και ταυτόχρονα πιο χαλαρά δείπνα πλάι στα τρένα και τις γραμμές της φρέσκιας, τότε, και αλλιώς εξωτικής πιάτσας στην Κωνσταντινουπόλεως, όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο της πόλης που διψούσε για κάτι καινούριο. Μια πολύ κοντινή μετακόμιση και ένα νέο μίνιμαλ και κόζι ντεκόρ από το Studio 360, συνεχίζουν μια ένδοξη ιστορία που ποτέ της δεν διάλεξε τα πρωτοσέλιδα για να τραβήξει πάνω της τη δημοσιότητα.

prosopa1

Ο Γιάννης Γκούμας είναι από τους ανθρώπους που συντονίζουν διακριτικά όλα εκείνα τα «πάντα» που κάνουν διαχρονικό ένα μαγαζί. Είχα χρόνια να πάω. Το ξαναβρήκα ολόφρεσκο και άκρως νοσταλγικό συνάμα. Σχεδόν τα ίδια πρόσωπα, ένας κόσμος σοφιστικέ που ταιριάζει απόλυτα στο γειτονικό Μουσείο Μπενάκη, ένα μενού που μου αποκάλυψε κάτι που δεν είχα ποτέ σκεφτεί: ότι υπάρχει μια κουζίνα των αρχών του νέου αιώνα, για την οποία ποτέ δεν μιλήσαμε εμείς οι ειδικοί.

prsopa

Έφαγα ξανά με μεγάλο ενθουσιασμό ένα άψογο ριζότο με γλυκιά κολοκύθα, παρμεζάνα και τρούφα, μια υπέροχη σαλάτα με ραντίτσιο και ζεστό, τραγανό και βουτυράτο συνάμα κατσικίσιο τυρί, τα πιο φινετσάτα ραβιόλια γεμιστά με μανιτάρια και κρέμα, ένα ιδανικά ψημένο λαβράκι με τραγανά και ολοζώντανα τα συνοδευτικά λαχανικά του, μια τέλεια πικάνια από το ειδικό μενού με τα ξεχωριστά κρεατικά της σχάρας, και συγκινήθηκα ξανά με ένα μπανόφι.

info
Μεγ. Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως 4, Ρουφ, τηλ. 210 3413433. Κόστος: €25-28.

Το άρθρο της εβδομάδας