Οι κουραμπιέδες οι σωστοί είναι αφράτοι και τραγανοί, μοσχοβολάνε βούτυρο και έχουν υπέροχη γεύση, είναι γεμάτοι αμύγδαλα και πασπαλισμένοι γενναιόδωρα με άχνη ζάχαρη. Το ιδανικό βέβαια είναι να τους φτιάξετε στο σπίτι με παραδοσιακή συνταγή και εκλεκτά υλικά αλλά αν δεν υπάρχει χρόνος ή η ζαχαροπλαστική δεν είναι η αγαπημένη σας ασχολία μπορείτε να τους προμηθευτείτε από ζαχαροπλατεία και φούρνους της αγοράς που τους φτιάχνουν με τέχνη και μεράκι.

Rita’s cookies
Η Ρίτα Αμιραλιάν φτιάχνει τους υπέροχους κουραμπιέδες της όλο τον χρόνο. Μικροί και μακρόστενοι, γίνονται μια μπουκιά, είναι σούπερ βουτυράτοι και έχουν μπόλικο χοντροκομμένο αμύγδαλο. Από τις παραλλαγές ξεχωρίζουν αυτοί που είναι γεμιστοί με χουρμά και αυτοί που είναι φτιαγμένοι με φιστίκι Αιγίνης. Και το καλύτερο; Πωλούνται αχνισμένοι αλλά και σκέτοι. Β.Δ.
Δομοκού 40Α, Πειραιάς, τηλ.: 210 4912 323

Στάνη
Οι κουραμπιέδες της Στάνης είναι εντελώς παραδοσιακοί και old school. Μεγάλοι, φουσκωτοί, με αιγοπρόβειο βούτυρο, λεπτοκομμένο αμύγδαλο και άπειρη άχνη. Σαν αυτούς που έφτιαχνα οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας κάποτε και μύριζε όλο το σπίτι Χριστούγεννα. Ζ.Π.
Μαρίκας Κοτοπούλη 10, Αθήνα, τηλ: 21 0523 3637

Korne
Τους μικρότερους, μέγεθος μπουκιάς ίσως και ακόμα πιο μικρούς, κουραμπιέδες θα τους βρείτε στο ζαχαροπλαστείο Korne. Στο ανοιχτό εργαστήριο του θα δείτε τους κουραμπιέδες να φτιάχνονται με σούπερ αληθινό βούτυρο, να πλάθονται ένας ένας στο χέρι και να φουρνίζονται επί τόπου. Γ.Μπ.
Ελ.Βενιζέλου 128, Νέα Ιωνία, τηλ.: 211 4104 918

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kora Bakery (@korabakery)

Kora
Στρογγυλοί και σχετικά λεπτοί, σαν μπισκότα, οι κουραμπιέδες αυτοί γίνονται μια μπουκιά. Φτιαγμένοι με εξαιρετικό βούτυρο το οποίο τους δίνει πλούσιο άρωμα και δυνατή γεύση, έχουν όση άχνη πρέπει για να έχουν την απαραίτητη γλύκα, χωρίς να είναι λιγωτικοί. Β.Δ.
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, τηλ.: 21 0 3627 855  

Marie & Antoinette
Μπορεί το συγκεκριμένο μαγαζί να εξειδικεύεται στις πίτες αλλά αυτές τις ημέρες αξίζει να περάσετε την πόρτα του μόνο και μόνο για να δοκιμάσετετε τους κουραμπιέδες που φτιάχνει. Μικρούτσικοι και μοσχοβολιστοί είναι τόσο αφράτοι που λιώνουν στο στόμα και θυμίζουν απόλυτα τους σπιτικούς. Ζ.Π.
Τριανταφυλλίδη 22, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 213 0416 420

Φύσις
Οι χειροποίητοι κουραμπιέδες του Φύσις δεν έχουν ζάχαρη και ζωϊκά λιπαρά, ούτε γλουτένη. Είναι φτιαγμένοι από βιολογικά υλικά και μοσχοβολάνε αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Τραγανοί και νόστιμοι είναι πάντα φρέσκοι και τραγανοί. Ζ.Π.
Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, τηλ.: 211 4069 267

All about Lemon
Στο ζαχαροπλαστείο που αγαπά τα γλυκά με λεμόνι βρίσκουμε και κλασικούς κουραμπιέδες σε μικροσκοπικό μέγεθος μισοφέγγαρου, με ωραία τριφτή ζύμη και άρωμα καλής ποιότητας βουτύρου. Είναι τόσο μικροί και λαχταριστοί που τρώγονται χωρίς τύψεις. Ε.Σ.
Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 4, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6250237

Τα Γιούλια
Στα Γιούλια πηγαίνουμε κυρίως για τα αφράτα τσουρέκια και τις ανάλαφρες «χιονούλες» (γλυκό με λευκή κρέμα και ινδοκάρυδο) όμως και τα γιορτινά γλυκά τους είναι πολύ λαχταριστά. Ειδικά οι κουραμπιέδες που φτιάχνονται με βούτυρο γάλακτος και καβουρδισμένο αμύγδαλο είναι ξεχωριστοί γι αυτό και γίνονται ανάρπαστοι. Ζ.Π.
Αλέκου Παναγούλη 74, Νέα Ιωνία, τηλ.: 210 2798 351

Τα κείμενα υπογράφουν: Βασίλης Δημαράς, Νίκη- Μαρία Κοσκινά, Γιάννα Μπαλαφούτη, Ζωή Παπαφωτίου, Εύη Σκλατινιώτη