Φαίνεται πως το εστιατόριο του Νίκου Δημητροκάλη στην Κηφισιά βρήκε το σημείο του, καθώς μετά από δύο μετακομίσεις στο Μαρούσι κατέληξε στον κήπο της Αγίου Δημητρίου σε ένα όμορφο αρχοντικό, απέναντι από την εκκλησία.

Με μια μικρή ανάπαυλα τον Αύγουστο -για να επισκεφτεί και το αδελφάκι του στη Νάξο ο ιδιοκτήτης- το Dal Professore της Αθήνας έχει ανοίξει ξανά και σερβίρει τα νόστιμα πιάτα του στη δροσερή αυλή. Από τα πρώτα που αξίζουν την προσοχή σας είναι σίγουρα το τρυφερό και καλοφτιαγμένο Vitello Tonnato, το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο καρπάτσιο από νουά, που συνδυάζεται με ανάλαφρη σάλτσα τόνου, νιφάδες πιπεριάς και κάππαρης. Τα Arancini εδώ συνδυάζονται με την αγαπημένη γεύση της καρμπονάρας και μας δίνουν μια πεντανόστιμη κροκέτα ρυζιού, που πανάρεται σε μαύρο ψωμί και γεμίζεται με γκουαντσιάλε σε κρέμα πεκορίνο και βελουτέ ντομάτας. Αγαπημένη είναι και η σαλάτα Caprese με μοτσαρέλα buffalo, ντοματίνια, κάππαρη, καππαρόφυλλα, ελιές και χαρουπένια παξιμάδια.

Από τις πάστες, ξεχωρίζουν οι δύο καρμπονάρες: η μια με σπαγγέτι, γκουαντσιάλε, πεκορίνο και αυγό και η άλλη παρόμοια, αλλά με πάκερι και φρέσκια τρούφα. Τα σπιτικά νιόκι με βουβαλίσια μοτσαρέλα, φρέσκια ντομάτα και βασιλικό είναι σίγουρα ένα από τα best seller πιάτα ενώ για τους λάτρεις του κρέατος υπάρχει μοσχαρίσια ταλιάτα που σερβίρεται με crispy πατάτες και ψητά λαχανικά, T-bone και άλλα κυρίως πιάτα.

Εκεί που τα δίνει όλα, όμως, ο σεφ είναι η πίτσα με το ζυμάρι από φυσικό προζύμι να δημιουργεί μια κριτσανιστή και ταυτόχρονα ανάλαφρη βάση με φουσκάλες! Πρόκειται για την ακρίβεια για pinsa, λόγω του σχήματός της.  Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά γευστικό, ενώ η το ωοειδές σχήμα της pinsa επιτρέπει στον σεφ να παίζει με τους συνδυασμούς και να προτείνει δύο ή και τρεις παραλλαγές στην ίδια πίτσα. Και αυτό είναι βολικό όταν θέλεις να πάρεις μια πίτσα στη μέση αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις ποια γιατί πολύ απλά τις θέλεις όλες! Παίρνεις 3 γευστικούς συνδυασμούς σε 1 πίτσα και ξεμπερδεύεις. Βλέπεις δηλαδή στον κατάλογο τη Νorcina, με μοτσαρέλα, σπανάκι, φρέσκο λουκάνικο από αγριογούρουνο και τρούφα ή την Professore με μοτσαρέλα, τυρί προβολόνε, ραγού μπολονέζ και φλέικς παρμεζάνας. Πώς να επιλέξεις; Από την άλλη μπορείς να αφήσεις και τον σεφ να επιλέξει για σένα και να σου έρθει στο τραπέζι μια πίτσα έκπληξη, ανάλογα με τα υλικά που θα έχει στη διάθεσή του, αλλά και την έμπνευση της στιγμής.

Γενικά ο Δημητροκάλης παίζει πολύ με την έμπνευσή του και αυτό φαίνεται και στα πιάτα ημέρας. Ποτέ δεν θα πας και θα έχει τα ίδια. Πέρα από τα σταθερά του καταλόγου θα έχει κάτι να σου προτείνει, κάτι που θα έχει βρει στην αγορά, που θα του έχουν στείλει από την Ιταλία, που θα έχει πειραματιστεί μες την ημέρα και θα του άρεσε. Αυτό είναι όμως και το ωραίο σε αυτό το εστιατόριο. Η έκπληξη της ημέρας!

info
Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά, τηλ. 210 6109988.
Τρίτη-Παρασκευή, 17:00-00:00, Σάββατο 13:00-00:00, Κυριακή 13:00-20:00, Δευτέρα κλειστά.
Κόστος: €35-50 /άτομο.