OX Athens είναι το όνομα του νέου κρατοφαγικού meeting point, που άνοιξε πρόσφατα στην καρδιά της πόλης, επί της οδού Χατζηγιάννη Μέξη. Πρόκειται για το νέο εγχείρημα των Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη, Thomas Grubac και της ομάδας που βρίσκεται πίσω από το Ovio και το Cupola. Τι είναι το Ox; Σίγουρα όχι ένα μοντέρνο steakhouse, αλλά ότι θα ήθελε να γευτεί ένας λάτρης του κρέατος σε μια ελληνική ταβέρνα.

Το μενού υπογράφει ο βραβευμένος chef Μιχάλης Νουρλόγλου, ο οποίος βρίσκεται και πίσω από την ανοιχτή του κουζίνα. Εδώ κυριαρχούν η σούβλα, ο ξυλόφουρνος, το κάρβουνο και το τηγάνι. Από κοκορέτσι ή κοντοσούβλι βοδινό και σασλίκ χοιρινού βιολογικής εκτροφής, μέχρι τζιγεροσαρμάδες, πίτες και μαγειρευτά ημέρας, αλλά και ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια, παϊδάκια, ζυγούρι και σπιτικό λουκάνικο, μέχρι φρυγαδέλι και κρέατα σε άψογες κοπές. Απλά αλλά γευστικά και τα πρώτα πιάτα όπως το πρόβειο τζατζίκι, η βουτυρομακαρονάδα με τυρί, η τυροκαυτερή, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, αλλά και το χειροποίητο ψωμί που ζυμώνουν εδώ καθημερινά.

Τη value for money λίστα κρασιών έχει επιμεληθεί ο wine expert Γιάννης Μακρής με περισσότερες από 100 προτάσεις από ετικέτες κυρίως Ελλήνων οινοπαραγωγών, ενώ υπάρχουν και προτάσεις και από τον διεθνή αμπελώνα. Ακόμη, εδώ θα βρει κανείς μεγάλη ποικιλία από μπίρες, καθώς και αποστάγματα που ταιριάζουν με τα πιάτα του καταλόγου.

Τόσο ο εσωτερικός χώρος, όσο και ο εξωτερικός του χώρος έχουν σχεδιαστεί σε γήινους τόνους και είναι απόλυτα προσβάσιμοι σε ΑΜΕΑ, με άνετα τραπεζοκαθίσματα και επίκεντρο την ανοιχτή κουζίνα.

info
OX Athens, Χατζηγιάννη Μέξη 9, Αθήνα, τηλ. 210 7107070.