Το καλοκαίρι του 2022 έκανε την εμφάνισή της στην Κηφισιά μια ιδιαίτερη «οικεία» που εστιάζει στο κρέας, η La Meat Maison. Ο χώρος της στεγάζει walk-in κάβα, με μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, ντελικατέσεν, με πάσης φύσης προϊόντα, άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένα με το κρέας, όπως αλλαντικά, τυριά, σάλτσες, λάδι, καρυκεύματα και ζυμαρικά, κρεοπωλείο με τεράστια ποικιλία κρεάτων και μπαρ-εστιατόριο όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις εξαιρετικές κοπές σε μια κομψή σάλα που περιστοιχίζεται από φυτά ή στη μαρμάρινη μπάρα που αγκαλιάζει την ανοιχτή κουζίνα.

Να σας αναφέρουμε ότι το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων του κρεοπωλείου της Meat Maison περιλαμβάνει διεθνούς φήμης ράτσες, ανάμεσά τους Black Angus, Wagyu, Kobe, ελληνικό και νεοζηλανδέζικο grass-fed αρνί καθώς και ελευθέρας βοσκής πουλερικά St. Sever. Είναι, επίσης η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει olive-fed Wagyu της ολλανδικής Olive Wagyu Farm ενώ πρόσφατα πρόσθεσε στη λίστα των προϊόντων της το αυστραλέζικο Ultimus X (75% Wagyu – 25% Black Angus). Πρώτες ύλες από το ντελικατέσεν και το κρεοπωλείο γίνονται βάση του μενού του εστιατορίου, το οποίο ανέλαβε πρόσφατα ο σεφ Μιχάλης Μερζένης.

Μαζί με τις μοσχαρίσιες κοπές, στο μενού φιγουράρουν και άλλα κρεατικά, όπως το αρνί, το κοτόπουλο και το χοιρινό ενώ μεγαλύτερη σημασία δίνεται και στο ψωμί, το οποίο πλέον φτιάχνουν οι ίδιοι από επτά διαφορετικά άλευρα και έρχεται συνοδεία χειροποίητου βουτύρου και σαλάμι αέρος από olive fed Wagyu. Από olive fed Wagyu προέρχεται και το πικάντικο ταρτάρ με κρεμμύδι, αγγούρι και πίκλα καθώς και το καρπάτσιο που φτάνει πάνω σε μια λεπτή πίτα λαχματζούν με τραγανή σαλάτα, μαγιονέζα τρούφας και πιπέρι urfa. Ιδιαίτερη είναι η burnt kale σαλάτα με ισπανική γραβιέρα, βινεγκρέτ τρούφας και salchicha, που της χαρίζει σπιρτάδα, αλλά και το «διαφορετικό» παστίτσιο με short-ribs, φρέσκα ζυμαρικά, κρέμα από τυρί Μετσοβόνε και πούδρα μανιτάρι πορτσίνι.

Ένα ακόμα ξεχωριστό πιάτο είναι ο αρνίσιος γύρος, συνοδευόμενος από μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς, chimichurri, γιαούρτι με κύμινο, και πιτούλες καθώς και το χειροποίητο μαντί με κιμά Black Angus, chorizo, ξινομυζήθρα, αριάνι, μπούκοβο Τουρκίας και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας. Νόστιμο είναι επίσης, το La Meat Maison burger με μπιφτέκι από κιμά Wagyu, πικάντικη μαγιονέζα από προζυμένιο ψωμί, iceberg σε ζύμωση, μαρμελάδα bacon και τυρί cheddar σε brioche bun. Στις κοπές, το striploin Ultimus X, το οποίο συνδυάζει τη στιβαρότητα του Black Angus με τη βουτυρένια ένταση από το ενδομυϊκό λίπος του Wagyu, είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε.

Info
Χαριλάου Τρικούπη 92, Κηφισιά, τηλ. 210 8085 183

Φωτογραφίες: Άννα Τασιούλα