Το Monk δεν είναι ένα wine bar, όχι τουλάχιστον με τον τρόπο που ένας οινόφιλος θα το αντιλαμβανόταν. Γιατί, απόλαυση του κρασιού, με το τσιγάρο της κυρίας του διπλανού stand κάτω από τη μύτη σου όλο το βράδυ δεν πάει. Αντίθετα, είναι ένα συμπαθέστατο, νεανικό και κάτι στέκι, με πολλές προτάσεις κρασιών.

Ο χώρος: Εξωτερικά, παλιό, αστικό ακίνητο, με όμορφες λεπτομέρειες, σε ένα στενό ανάμεσα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και την Αθηνάς. Εσωτερικά, τυπική εικόνα μπαρ, ευχάριστη, με ζωηρές μουσικές.

dimvergis-monk-3456

Τι θα πιούμε; Περίπου 180 επιλογές κρασιών, αξιοπρεπείς, αλλά χωρίς εξάρσεις, που προέρχονται από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα. Τιμές από 19€ η φιάλη, μάλλον τσιμπημένες, σε μερικές ετικέτες τουλάχιστον, παίρνοντας υπόψη το επίπεδο του σέρβις, αλλά και τις τιμές αυτών των κρασιών στη λιανική. Όλες οι ετικέτες προσφέρονται και σε ποτήρι, γεγονός που προσωπικά με τρομάζει, έστω και αν χρησιμοποιείται το σύστημα Coravin για τη συντήρησή τους. Για τις τιμές τους, που ξεκινούν από τα 5€, ισχύει η προηγούμενη παρατήρηση. Ενδιαφέρουσα συλλογή κοκτέιλ με βάση το κρασί.

Θα φάμε τίποτα; Πολυσυλλεκτικός κατάλογος για όλα τα γούστα. Από μπρουσκέτες και μπουκίτσες, μέχρι σαλάτες και πίτσες. Το ταίριασμα με το κρασί; Όχι πάντα επιτυχές.

monk3

Τελικά να πάμε ή όχι; Ναι, με τις εξής προϋποθέσεις: Πρώτον, είστε κάτω από 40 ή αισθάνεστε έτσι. Δεύτερον, θέλετε να πιείτε κρασί και όχι να δοκιμάσετε. Τρίτον, είστε βαρύς καπνιστής ή προτίθεστε να γίνετε και τέταρτον δεν ανήκετε στην Υπηρεσία που θεωρητικά ελέγχει την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αν βάζαμε βαθμό; 7/10 (ως μέσο όρο, ανάμεσα στο bar και στο wine)

info
Καρόρη 4, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα, τηλ. 210 3211117.
Ανοιχτά καθημερινά από το πρωί. Κρατήσεις σχεδόν απαραίτητες.