Η κοσμική Μύκονος χαρίζει ανεκτίμητες καλοκαιρινές απολαύσεις με τις μαγευτικές της παραλίες, τους έντονους καλοκαιρινούς της ρυθμούς αλλά και τις άκρως δελεαστικές γεύσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας που παρέχουν τα κομψά εστιατόρια του νησιού.

Ξεχωριστό ανάμεσά τους είναι το Narcissus που παρουσιάζεται φέτος το καλοκαίρι με ανανεωμένη κουζίνα. Σπίτι του είναι το πολυτελές, και πλήρως ανακαινισμένο το 2018 από τη Γαλλίδα σχεδιάστρια Fabienne Spahn, Kouros Hotel & Suites, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Χώρα της Μυκόνου.

Παραδοσιακά και μοντέρνα μυκονιάτικα στοιχεία συναντιούνται αρμονικά στην αρχιτεκτονική του και συνθέτουν ένα ελκυστικό σκηνικό που επιφέρει χαλάρωση και δημιουργεί αυτόματα ευχάριστη διάθεση. Με προνομιακή θέση δίπλα στη μεγάλη πισίνα υπερχείλισης του ξενοδοχείου, το Narcissus προσφέρει πανοραμική θέα στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, το λιμάνι της Μυκόνου και τα ολόλευκα σπίτια του νησιού. Το ανοιχτό μπαρ μοιάζει να απευθύνει πρόσκληση στους φίλους των δροσερών cocktails ενώ ήχοι lounge και pop μουσικής σκορπούν άπλετο ρομαντισμό στην ατμόσφαιρα.

Στο όμορφο περιβάλλον προστίθενται και οι εκπληκτικές γεύσεις σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με διακριτικές μεσογειακές νότες που έχει σχεδιάζει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Κουτσούκος (Geluk, Wind Mills, Soho House) και εκτελεί εξαιρετικά ο head chef του εστιατορίου Ισίδωρος Ηλίας. Με έμφαση στην εποχικότητα, ο Κουτσούκος έχει επιλέξει άριστης ποιότητας πρώτες ύλες που, σε συνδυασμό με τις άψογες μαγειρικές τεχνικές και τη φινετσάτη δημιουργικότητά του, δίνουν πιάτα βαθιάς νοστιμιάς – πιάτα που ξυπνούν παλιές, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες, όμορφες γευστικές αναμνήσεις.

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις εξαιρετικές γεύσεις της χώρας μας και να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη δικιά μας οπτική για τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα», μου λέει ο Νίκος. Το μενού στο Narcissus είναι μικρό αλλά περιεκτικό και μεγάλων γευστικών απολαύσεων. Στα εξαίσια πιάτα του μενού ξεχωρίζει η ευφάνταστη σαλάτα καρπούζι με τοπικό ξινοτύρι, πράσινη ντομάτα, φράουλες και φρέσκο βασιλικό, το όμορφα όξινο σεβίτσε λαυράκι με χυμό από Bloody Mary, σαγκουίνι, raspberries και γρανίτα ντομάτας καθώς και ο θεσπέσια ψημένος μπακαλιάρος με κόκκινη φακή, σέσκουλα, μαρμελάδα κρεμμύδι και αφρό από beurre blanc.

Σε ιδιαίτερα αγαπημένα μου πιάτα αναδείχθηκαν το ζουμερό, με όμορφα γήινα αρώματα και φινετσάτα γλυκιά επίγευση, αρνάκι γαλλικής κοπής με τερίνα από μελιτζάνα, σκορδαλιά από ρεβίθι και σάλτσα από σταφίδες με ξύδι από Ασύρτικο καθώς και η θεσπέσια και άκρως δελεαστική αστακομακαρονάδα με άψογα βρασμένα λιγκουίνι μέσα σε κομψά πληθωρική σάλτσα ντομάτας, αρωματική μπισκ θαλασσινών και αστακό σε δυο μορφές , ψητό και ταρτάρ.

Για να κλείσει γλυκά το γεύμα, οι σεφ ετοιμάζουν μια δημιουργική πάβλοβα με στρώσεις από τραγανή μαρέγκα που κρύβουν ανάμεσά τους σάλτσα φράουλας και κρεμέ λεμόνι, ενώ για τους φαν της σοκολάτας, όπως εγώ, η λαχταριστή γκανάζ σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα, φουντούκι και παγωτό αγριοκέρασο αποτελεί την τέλεια επιλογή.

Με θαυμάσια θέα, ευχάριστη ατμόσφαιρα και εξαίσια κουζίνα, το Narcissus είναι ένας ιδιαίτερα αξιόλογος προορισμός για τους φίλους των γεύσεων της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας που ενσωματώνει με φινέτσα επιρροές από τη «γειτονιά» της Μεσογείου.

info
Kouros Hotel & Suites, Μύκονος 84600, τηλ. +30 22890 25382

Φωτογραφίες: Άννα Τασιούλα