Όταν το μόνο που συναντάς στις διακοπές σου είναι ταβέρνες, πιτσαρίες και τσιπουράδικα το να αντικρύσεις ένα μαγαζί σαν το OdiSea, με lounge ατμόσφαιρα και μουσική, μοιάζει σαν όαση πολιτισμού. Αυτό νιώσαμε όλη η παρέα όταν επισκεφτήκαμε το bar restaurant του επιχειρηματία Γιώργου Κουρτέση, που «τρέχει» αυτό το καλοκαίρι στην παραλία Μικρό στο Νότιο Πήλιο, η Ελένη Ψυχούλη. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω τίποτα με τις ταβέρνες, απλώς χρειάζεται και μια αλλαγή για να μην μπουχτίζεις, ενώ ειδικά για τα Αυγουστιάτικα βράδια με φεγγάρι δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή στην περιοχή.

Το OdiSea -με το έξυπνο λογοπαίγνιο, που παραπέμπει και στα εξαιρετικής αισθητικής διαμερίσματα Οdi artspitality του Κουρτέση στο Βόλο- άνοιξε στα μέσα Ιουλίου στο δρόμο που οδηγεί προς το Μικρό ακριβώς πριν την παραλία. Είναι το πρώτο μαγαζί που συναντάς και έχει θέα όλη την παραλία μέχρι και τον Πλατανιά, ενώ το μάτι χορταίνει Αιγαίο μέχρι τη Σκιάθο. Εμείς, ξεκινήσαμε από τη Μηλίνα με προορισμό τον Λαύκο και λίγο πριν το χωριό, στρίψαμε δεξιά προς Μικρό. Μέχρι την παραλία, μεσολαβούν δύο σημεία με χωματόδρομο -ευτυχώς βατά- και αρκετές στροφές, όμως, όλη κι όλη η διαδρομή δεν ήταν πάνω από 40 λεπτά.

Το μαγαζί το έφτιαξε εξολοκλήρου ο εικαστικός και αδελφός της Ελένης, Αλέξανδρος Ψυχούλης, ενώ το ζωγράφισαν παιδιά από την Καλών Τεχνών, ανάμεσά τους και η κόρη του. Με ωραία χρώματα και φωτισμό, χαμηλούς καναπέδες, αλλά και ανατρεπτικές εικαστικές πινελιές, όπως τα ψάρια στα δέντρα και μια δορυφορική κεραία, που γράφει «Still watching TV», το OdiSea ανοίγει στις 7 το απόγευμα και σερβίρει τις αλμυρές νοστιμιές της Ελένης και τις γλυκές της Ιωάννας. Η Ιωάννα Σταμούλου καθημερινά φτιάχνει καμιά δεκαριά πεντανόστιμα γλυκά, με κορυφαίο το μιλφέιγ, το τιραμισού και τη σοκολατόπιτα που σερβίρει με παγωτό. Τα παγωτά είναι όλα από πρόβειο γάλα από έναν παραγωγό στην Καρδίτσα (τον Μηνιά) και ειδικά το φιστίκι, που δοκίμασα, ήταν φανταστικό!

Ο κατάλογος έχει καλοκαιρινά κοκτέιλ και ό,τι δοκιμάσαμε -από Aperol Spritz μέχρι Caipirinia και Daquiri με φρέσκα φρούτα (με καρπούζι, με πεπόνι ή με ροδάκινο)- ήταν καλοφτιαγμένο. Ο χώρος είναι ιδανικός ακόμα και για ποτό (με την απαραίτητη συνοδεία σούπερ πλατό αλλαντικών και τυριών), καθώς έχει κάποια ωραία σημεία για να ακούς ποιοτική μουσική και να πίνεις το ποτάκι σου στη σεζλόνγκ ατενίζοντας το Αιγαίο. Στο πλάι της κουζίνας έχει και ένα τραπέζι, ιδανικό για 8 άτομα, σαν Chef’s table, που είναι ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να είναι πιο πριβέ. Το προσωπικό, άλλη μια ευχάριστη έκπληξη, ήταν νέα παιδιά – φοιτητές, με χιούμορ και προθυμία να απαντήσουν σε όποια απορία κι αν είχαμε. Η Ιωάννα Σταμούλου με το μπρίο και τη θετική της διάθεση φροντίζει να είναι όλα στην εντέλεια, πηγαίνει από τραπέζι σε τραπέζι και μιλά με τον κόσμο.

Και πάμε στα ωραία της Ελένης. Το ότι η Ψυχούλη μαγειρεύει ωραία και νόστιμα όλοι το ξέραμε, τόσο από τις συνταγές της στο Olivemagazinegr όσο και από τις εκπομπές της στην τηλεόραση. Εδώ, λοιπόν, μας προτείνει 4 αγαπημένες της σαλάτες, έναν Πηλιορείτικο Ντάκο, με γαλοτύρι από τον Λαύκο και ντομάτες από μποστάνι και τρεις ενδιαφέρουσες οσπριοσαλάτες: μία με μαυρομάτικα και καπνιστό σκουμπρί, μία με φακές, αβοκάντο και τόνο -όνειρο- και μια ρεβιθοσαλάτα με ψητή μελιτζάνα και σος ταχίνι. Όλες οι σαλάτες είναι με λαχανικά και αρωματικά από μποστάνια και εκεί είναι που υπερτερούν σε γεύση, πέρα από τους ευφάνταστους συνδυασμούς και τα χρώματα.

Ο κατάλογος έχει ακόμα 4 μακαρονάδες, η μια καλύτερη από την άλλη: Σπαγγέτι με βελούδινη σάλτσα φέτας, φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά, Κοκκινιστό μοσχαράκι με χοντρό μακαρόνι, Πηλιορείτικο pesto με ψημένες ελιές θρούμπες και κεφαλοτύρι και Πέννες με κοτόπουλο, ντοματίνια, παρμεζάνα και βασιλικό. Καθημερινά φτιάχνει και πιάτα ημέρας, όπως το βράδυ που πήγαμε που είχε Μαροκινό κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι και την κλασική μακαρονάδα που αγαπούν τα παιδιά: Πέννες με κεφτεδάκια. Εγώ προτίμησα την ανοιχτή πίτα με pulled pork, που ήταν μια εναλλακτική πρόταση στο τυλιχτό σουβλάκι με πίτα και ήταν πραγματικά πολύ νόστιμο με ντόπιο χοιρινό από το χωριό.

Συνολικά το OdiSea ήταν μια ευχάριστη έκπληξη στις διακοπές μας και ανυπομονώ να ξαναπάμε. Όσο για την Ελένη και την Ιωάννα, τι να πω… «κορίτσια είστε αχτύπητο δίδυμο, μήπως να το σκεφτείτε να κάνετε κάτι μαζί και τον χειμώνα»;

info
OdiSea, Παραλία Μικρό, Νότιο Πήλιο Μαγνησίας, τηλ. 6946616305. Ανοιχτά από τις 19.00 για ποτό ή φαγητό.