Τρίτη βράδυ και με χαλαρή διάθεση αναζητούσαμε στο κέντρο της Αθήνας τον κατάλληλο χώρο για κοκτέιλ και finger food. Μέσα σε λίγα λεπτά καταλήξαμε στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, στο Omnivore. Πρόκειται για ένα all day bar restaurant που στεγάζεται σε κτήριο χαρακτηρισμένο, ως μνημείο του τέλους του 19ου αιώνα.

Ευρύχωρο και με τα τραπέζια μεταξύ τους σε σωστές αποστάσεις δημιουργούσε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα άνετο και ασφαλές βράδυ. Το προσωπικό, χωρίς να χρονοτριβεί, ήρθε αμέσως να πάρει την παραγγελία μας.

Στην απορία μας αν υπάρχει κάποιο pairing, ένας συνδυασμός δηλαδή φαγητού – ποτού για να δοκιμάσουμε, μας είπαν πως όλες οι επιλογές στον κατάλογο των κοκτέιλ και των finger food έχουν δημιουργηθεί για να είναι ταιριαστές μεταξύ τους. Από τα κοκτέιλ παραγγείλαμε το Illusion που έχει βάση το βοτανικό τζιν αρωματισμένο με πράσινο τσάι μάτσα, χυμό λάιμ, πουρέ από αχλάδι, ζουμερό πεπόνι και αρώματα από γιασεμί. Δροσερό κοκτέιλ με γλυκόξινη γεύση και με τα αρώματα του πεπονιού να σου μένουν σαν τελευταία ανάμνηση από το ποτό. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος λάτρης του τζιν για να του αρέσει, αρκεί να θέλει κάτι «φρέσκο» με όξινη γεύση.

Για συνοδευτικά επιλέξαμε το tuna tortila roll, δηλαδή, wakame τορτίγια με φρέσκο τόνο, σουσάμι, τσίλι, αβοκάντο μαρούλι και χαβιάρι. Το roll ήταν πολύ καλά τυλιγμένο με τον φρέσκο τόνο να του δίνει έντονη γεύση σε κάθε μπουκιά.

Στη συνέχεια έφτασαν οι ρυζοκροκέτετες με σαφράν, κρούστα δημητριακών και μαρμελάδα μπέικον. Το εσωτερικό στις κροκέτες ήταν πολύ απαλό, ενώ η κρούστα δημητριακών εξωτερικά τις έκανε πιο τραγανές. Η μαρμελάδα μπέικον έδινε πικάντικη γεύση, που η δροσιά του κοκτέιλ την έσβηνε με τον πιο ωραίο τρόπο. Στη συνέχεια, έφτασαν οι φτερούγες κοτόπουλου (lollipops) με γλάσο βαλσάμικου και με ποπ κορν πατάτας από πάνω τους που άφηναν μια παραπάνω καψάδα και που για finger food έκαναν λίγη παραπάνω «φασαρία», αφού και στο πιάσιμο ήταν κάπως άβολες.

Τέλος, δοκιμάσαμε τα κόκκινα φαλάφελ ρεβιθιού, καθώς περιείχαν και παντζάρι και ως συνοδευτικό είχαν σάλτσα ταχίνι-τσίλι, έναν πολύ δυνατό συνδυασμό. Στο φαλάφελ αυτή η σάλτσα του έδινε την ένταση που χρειαζόταν. Η βραδιά τελείωσε με ένα ρούμι με μάνγκο, καραμέλα που προσφέρεται από το μαγαζί.

Οι τιμές ήταν λογικές περίπου στα €20 για ένα τραπέζι με δύο άτομα.

info
Omnivore – Πλ. Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα, Τηλ. 210 3221865, Καθημερινά από τις 08.00, www.omnivore.gr

Δείτε επίσης:
Omnivore: Το νέο all day στην καρδιά της Αθήνας

Omnivore, η νέα πρόταση του Ομίλου Καστελόριζο

Habana Trece: ένα εξωτικό, λιλιπούτειο μπαρ στο Χαλάνδρι, με νόστιμα ποτά και πρωτότυπους μεζέδες