Κι ενώ όλα τα Εξάρχεια καπνίζουν αρειμανίως, να ’σου και ένα wine and coffee bar, το οποίο επιμένει να δοκιμάζει άκαπνο τις 140 ετικέτες από το κελάρι του αλλά και τις σπάνιες ποικιλίες καφέ από την Ονδούρα και τη Νικαράγουα.

warehouse8

Περνώντας απέξω μπορεί να το εκλάβεις σαν άλλο ένα χαλαρό καφέ της γειτονιάς. Ο εσωτερικός του “κόσμος” έξυπνα διακοσμημένος με ανακυκλωμένα έπιπλα και αντικείμενα, έχει τον τρόπο του να δημιουργεί μια θαλπωρή με φαντασία και προσωπική άποψη. Ο Γιώργος Λουκάς και ο Γιώργος Κανόπουλος, με προϋπηρεσία στο χώρο του κρασιού και του καφέ, σκέφτηκαν να ενώσουν πρωινά και βραδινά αρώματα σε ένα χώρο όπου οι δοκιμές γίνονται μια απλή, χαλαρή, καθημερινή και διόλου στημένη υπόθεση.

warehousewarehouse_0482

Στην τοσοδούλα ανοιχτή κουζίνα, όπου αναρωτιέσαι πώς άραγε χωράει ο Βασίλης Γεωγλέρης, μαγειρεύονται λίγα, εκλεκτά και νοστιμότατα πιάτα από ένα μενού που αγαπά μια πρωτότυπη μπρουσκέτα με βολάκι Άνδρου, παστράμι και καραμελώμενα κρεμμύδια αλλά και ένα ολόκληρο, υπέροχα ψημένο φιλέτο με ψητά λαχανικά και μαρμελάδα ντομάτας, που χορταίνει άκρως γαστρονομικά μια ολόκληρη παρέα. Το φιλέτο τόνου ψήνεται και σερβίρεται πρωτότυπα πάνω σε μια οσπριάδα, τα στριφτούδια της Κρήτης μαγειρεύονται με φρέσκια ντομάτα και πανσέτα, πάνω από τις επιλογές σου τα παιδιά να σου προτείνουν το κρασί που τους ταιριάζει, εγώ να σας προτείνω το The Chocolate Block της Νότιας Αφρικής για τη μους σοκολάτα με σοκολατένιο «χώμα» του επιλόγου.

info
Βαλτετσίου 21 & Μαυρομιχάλη, Εξάρχεια, τηλ. 215 5408002.