Η αρχισυντάκτρια του www.protothema.gr Ματίνα Ηρειώτου “τό ‘χει” με τη μαγειρική και μοιράζεται μαζί μας αγαπημένες συνταγές της οικογένειάς της. Αυτή τη φορά μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε παραδοσιακή μαγειρίτσα από το Μουζάκι Καρδίτσας.

Υλικά (για 4-6 άτομα)
μια μεγάλη συκωταριά, μισοβρασμένη και ψιλοκομμένη
½ κιλό εντεράκια, καθαρισμένα, ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
2 μεγάλα μαρούλια, πλυμένα και χοντροκομμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδελίτσες
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζωμό από το βράσιμο της συκωταριάς, σουρωμένο
1 ποτήρι νερό
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα ξερά κρεμμύδια.

Προσθέτετε μετά από 1-2 λεπτά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Τα φέρνετε 2-3 βόλτες να σοταριστούν και ρίχνετε την ψιλοκομμένη συκωταριά και τα εντεράκια.

Τα τσιγαρίζετε και όταν πάρουν χρώμα ρίχνετε το ζωμό από τη συκωταριά. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε μόνο νερό και όχι το ζωμό.

Ρίχνετε λίγα λίγα τα μαρούλια και ανακατεύετε. Προσθέτετε τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 35- 40 λεπτά. Προσθέτετε νερό όσο χρειαστεί αλλά προσεκτικά γιατί τα μαρούλια βγάζουν υγρά.

Τip: Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό λεμονιών που εναλλακτικά μπορείτε να αβγοκόψετε.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr