Η ταινία Παράσιτα, ο μεγάλος νικητής των φετινών βραβείων Όσκαρ, δεν εμπνέει μόνο όσους ασχολούνται με τον κινηματογράφο, αλλά και τη γαστρονομία.

Πρώτος ο σεφ των Όσκαρ Wolfgang Puck που συμπεριέλαβε στο λαμπερό μενού της βραδιάς απονομής πιάτα εμπνευσμένα από την ταινία. Σειρά τώρα, έχει το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Cote στη Νέα Υόρκη, που συμπεριέλαβε στο μενού του το πιάτο Ram-Don, που ο σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο είχε εμπνευστεί για την ταινία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη COTE (@cote_nyc) στις

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Insider ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ήδη από τον Ιανουάριο, όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ και είδαν σε πόσες κατηγορίες ήταν υποψήφια η ταινία, θέλησαν να τους τιμήσουν με ένα νέο πιάτο στο μενού. Έφτιαξαν λοιπόν, το δικό τους Ram-Don, που είναι ένα πιάτο εμπνευσμένο από το κορεάτικο πιάτο jjapaguri συνδυάζοντας δύο είδη νουντλς.

Στην ταινία, το Ram-Don περιέχει το διάσημο κορεατικό μοσχάρι hanwoo, που είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο και ακριβό κρέας, για να συμβολίσει τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των κοινωνικών τάξεων. Στο εστιατόριο Cote πάλι, χρησιμοποιούν wagyu. Όσο για την τιμή του, είναι στα $18.

Δείτε επίσης:
Ανακαλύψαμε cupcakes εμπνευσμένα από τη σειρά Downton Abbey

Το πιο χαριτωμένο ντάμπλιγνκ πήρε Όσκαρ!

Τα αγαπημένα μας ζυμαρικά στη μεγάλη οθόνη