Οι τούρτες είναι για να χαίρεσαι, να τις απολαμβάνεις και να σε γλυκαίνουν. Η Katherine Dey πάλι, μια Αμερικανίδα νοσοκόμα με ταλέντο στη ζαχαροπλαστική, έχει τελείως διαφορετική άποψη, δημιουργώντας τούρτες που και μόνο που τις κοιτάς τρομάζεις.

13055267_977422732349627_5185261145806673352_o

Πριν μερικά χρόνια λοιπόν, η Dey έφτιαξε μια τούρτα που έμοιαζε με κομμένο κορμό δέντρου, καλυμμένο με μανιτάρια. Καλά ως εδώ και καθόλου τρομαχτικό θα μου πεις, ίσως απλά παράδοξο θέμα για γλυκό. Από τότε όμως, έχει εξελίξει κατά πολύ το ιδιαίτερο ταλέντο της φτιάχνοντας από τούρτες που μοιάζουν με περιστέρια και μωρά, μέχρι πρόσωπα και ανθρώπινα όργανα, όπως καρδιά και εγκέφαλο.

dey3

Και μπορεί να μην ακούγεται τόσο τρομαχτικό αυτό, αλλά φαντάσου να τρως το μάγουλο κάποιου ή πώς δείχνει ένα μωράκι σε φέτες! Το μόνο σίγουρο είναι ότι από πλευράς παρουσίασης, οι τούρτες της είναι απόλυτα ρεαλιστικές, φροντίζοντας να προσέχει ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως το… αίμα.

dey1

Όσο για την έμπνευση της, έχει δηλώσει ότι εμπνέεται από πολλά πράγματα, επιλέγοντας θέματα που την ενδιαφέρουν, όπως η ανατομία (νοσοκόμα είπαμε), τα μανιτάρια και οι προσωπογραφίες. Αυτό που λατρεύει δε, είναι το παράξενο συναίσθημα που της δημιουργείται όταν κάτι μοιάζει αληθινό ενώ δεν είναι ή όταν ένα κέικ δεν φαίνεται λαχταριστό αλλά στην πραγματικότητα είναι πεντανόστιμο, ενώ της αρέσει ιδιαίτερα και να δημιουργεί αντικρουόμενα συναισθήματα στους ανθρώπους. Εσείς αλήθεια θα τις δοκιμάζατε αυτές τις τούρτες;