Έχουμε δει εστιατόρια στο βυθό της θάλασσας, σε δεντρόσπιτα και στις άκρες ψηλών βουνών. Καιρός να γνωρίσουμε πώς είναι να απολαμβάνεις ένα γκουρμέ γεύμα σε σπηλιά.

Το ξενοδοχείο Grand Velas Riviera Maya στο Μεξικό έχει φροντίσει να προσφέρει στους καλεσμένους του μία διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, που τους φέρνει πιο κοντά στους προγόνους τους.

Έχουν βάλει στο πρόγραμμα τους ιδιωτικές περιηγήσεις στο σπήλαιο Chukum που βρίσκεται 18 μέτρα κάτω από τη γη και μέσα του έχει σταλαγμίτες, σταλακτίτες και μία υπέροχη λίμνη με κρυστάλλινα νερά. Αφού περιηγηθούν στο σπήλαιο, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους στη λίμνη και στη συνέχεια, να απολαύσουν ένα γκουρμέ γεύμα 3 πιάτων από τον σεφ των Velas Resorts, Michel Mustiere.

Το μενού διαμορφώνεται ανάλογα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών, ωστόσο, στα highlights του περιλαμβάνονται τυριά, αλλαντικά, τερίνα πάπιας και χειροποίητες τρούφες για επιδόρπιο. Το γεύμα συνοδεύεται από κλασικά ποτά του Μεξικό, όπως bacanora και sotol, για τα οποία μαθαίνουν τόσο την ιστορία τους όσο και πώς αυτά χρησιμοποιούνται σήμερα σε κοκτέιλ.

Το κόστος γι’ αυτή τη μοναδική εμπειρία είναι $7.000 για μία ομάδα έως 8 άτομα.