Τα αβοκάντο είναι πεντανόστιμα σε όλες τις συνταγές, από μακαρονάδες και σαλάτες μέχρι μους σοκολάτας και brownies. Εκ των πραγμάτων όμως δεν είναι και το πιο οικονομικό φρούτο που κυκλοφορεί εκεί έξω. Αντί λοιπόν να αδειάζεις για χάρη του τον τραπεζικό σου λογαριασμό γιατί δεν τον γεμίζεις, κάνοντας την κατανάλωση αβοκάντο δουλειά σου;

640-avo-cornetto

Κι όμως, καλά διάβασες. Το avocado-only εστιατόριο, Good Fat, προσλαμβάνει δοκιμαστή αβοκάντο, ο οποίος μάλιστα θα χαίρει του τίτλου “Επικεφαλής ελέγχου αβοκάντο”. Μιλάμε για τίτλο με πρεστίζ, όχι αστεία! Η περιγραφή της δουλειάς θέλει το νέο υπάλληλο να δοκιμάzει τα 20 πιάτα του μενού πριν από τα εγκαίνια του μαγαζιού στις 2 Νοεμβρίου και να τα προωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και δεν μιλάμε για απλά φρυγανισμένα ψωμάκια με αβοκάντο αλλά για πραγματικούς γαστρονομικούς πειραματισμούς, ανάμεσά τους ένα παγωτό αβοκάντο με πραλίνα φουντουκιού και αλατισμένη καραμέλα.

640x427-opener-avo-cafe-sydney

Τι προσόντα απαιτεί μια τέτοια θέση; Πολλά παραπάνω από μεγάλη όρεξη και γερό στομάχι. “Ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο χρόνια εμπειρία στο λιώσιμο αβοκάντο πάνω σε ψωμί ή κάτι ανάλογο, να μπορεί να αποδείξει ότι ξέρει πώς να ελέγχει το κατά πόσο ένα αβοκάντο είναι ώριμο πιέζοντάς το και να έχει και μια υγιή ιστορία επιτυχημένης επιλογής αβοκάντο”, αναφέρει η αγγελία. Μην περιμένεις βέβαια να δεις προτεινόμενο μισθό στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης. Ο επικεφαλής ελέγχου αβοκάντο πληρώνεται σε είδος, έχοντας το ελεύθερο να τρώει δωρεάν στο κατάστημα για όλο το μήνα που θα διαρκέσει η συνεργασία του με αυτό. Α επίσης ξεχάσαμε να σου πούμε πως το συγκεκριμένο εστιατόριο βρίσκεται στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, οπότε θα πρέπει να συνυπολογίσεις και τα έξοδα του ταξιδιού εάν σκέφτεσαι να στείλεις το βιογραφικό σου. Εάν πάλι προτιμάς να απολαμβάνεις το πράσινο, κρεμώδες φρούτο από την άνεση του σπιτιού σου, ρίξε μια ματιά ΕΔΩ για τις πιο λαχταριστές συνταγές.