Αναζητώντας τις ρίζες της διονυσιακής κουλτούρας, ο δρόμος αναμφισβήτητα θα σας οδηγήσει στο οινοποιείο Σεμέλη, στο Κούτσι Νεμέας.

_IGP8039_40_41_42_HDR

Η ξακουστή οινοπαραγωγός περιοχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Οινοποιείο Σεμέλη και τα εκλεκτά, ποιοτικά κρασιά που παράγει αποκλειστικά από γηγενείς ποικιλίες της Πελοποννήσου. Σκαρφαλωμένο στα 600μ. υψόμετρο με τους περιποιημένους αμπελώνες του, το κομψά αρχιτεκτονικά σχεδιασμένο οινοποιείο, τα ατμοσφαιρικά κελάρια του, όλα σε προ(σ)καλούν να ανακαλύψεις την ομορφιά του κρασιού αλλά και της φύσης.

Semeli_white_room

Αίσθηση φιλοξενίας
Το ανήσυχο πνεύμα των ανθρώπων του οινοποιείου –ευτυχώς– τους οδήγησε να μοιραστούν τη γοητεία της οινικής διαδρομής με τους επισκέπτες τους. Έτσι δημιούργησαν οκτώ άνετους ξενώνες και οι φίλοι του κρασιού έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για κάποιες μέρες τη μοναδική εμπειρία της δημιουργίας του κρασιού.

IMG_8765

Οι ξενώνες προσφέρουν υπέροχη θέα, γαλήνη και ξεχωριστή ηρεμία. Επιπλέον κρυμμένο διαμαντάκι, και η δημιουργία πεντανόστιμων εδεσμάτων για τους επισκέπτες που μένουν στο Κτήμα από τα χεράκια της υπεύθυνης μαγείρισσας. «Σαν στο σπίτι» σου, χορταστικά πιάτα, φτιαγμένα με μεράκι και φρέσκα, ντόπια προϊόντα.

GR-PIOP-1161927_8435

Κοντινές αποδράσεις
Ένα από τα «συν» του οινοποιείου είναι και η πλεονεκτική γεωγραφική του θέση. Αν έχετε όρεξη, οι εξορμήσεις σε κοντινές περιοχές με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον είναι must. Ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για τους οινόφιλους είναι η Αρχαία Νεμέα και η Ακροκόρινθος.

Επίσης, αξίζει μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, που δημιουργήθηκε με στόχο την οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού και τη διάσωση της γνώσης για την παραδοσιακή τεχνολογία της περιοχής.

info
Γραφεία: Κοραή 3, Αθήνα, τηλ. 210 6218119, 210 6216811.
Οινοποιείο: Κούτσι Νεμέας, Κορινθία, Πελοπόννησος, τηλ. 27460 20360, 27460 20361.