Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε πρόσφατα ότι λίγη μούχλα στη μαρμελάδα της δεν είναι ικανή να την κάνει να απαρνηθεί και να πετάξει στα σκουπίδια το αγαπημένο της άλειμμα.

Τι κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Απλά αφαιρεί τη μούχλα που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και συνεχίζει να καταναλώνει κανονικά την υπόλοιπη μαρμελάδα. Γιατί τι είναι λίγοι μύκητες μπροστά στην απόλαυση ενός scone με μαρμελάδα;

Η Τερέζα Μέι αποκάλυψε αυτή την ιδιαίτερη συνήθεια της κατά τη διάρκεια μία συζήτησης του υπουργικού συμβουλίου, σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων. Προφανώς η Βρετανή πρωθυπουργός ήθελε να δείξει πόσο σοβαρά λαμβάνει το θέμα και ότι η ίδια αποφεύγει να πετάει εύκολα τα τρόφιμα. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε η συζήτηση στα βρετανικά μέσα, κατά πόσο είναι ασφαλές να καταναλώνει κάποιος τροφές που έχουν αρχίσει να μουχλιάζουν.

Στον Independent για παράδειγμα, έκαναν αναφορά σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής του BBC “Trust Me, I’m a Doctor”, που είχε προβληθεί το 2014 και στο οποίο διεξήγαγαν ένα πείραμα όπου άφηναν τρόφιμα να μουχλιάσουν και στη συνέχεια δοκίμαζαν αν ήταν ασφαλή προς κατανάλωση. Εκεί, οι ειδικοί είχαν εξηγήσει ότι οι μαρμελάδες μπορούν να μουχλιάσουν εύκολα, αλλά το να αφαιρείται όλο το μουχλιασμένο μέρος και να καταναλώνεται η υπόλοιπη είναι απολύτως ασφαλές.

Στη συζήτηση όμως, μπήκαν και οι χρήστες των social media, με άλλους να την υπερασπίζονται λέγοντας ότι βάζει και αυτή το λιθαράκι της στον αγώνα κατά της σπατάλης τροφίμων και άλλους να την ειρωνεύονται, κάνοντας λόγω ακόμη και για το γεγονός ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας βρήκε χρόνο να συμβουλεύσει τον κόσμο πώς να τρώει χαλασμένα τρόφιμα ενόψει ενός Brexit χωρίς συμφωνία.