Μπορεί το 2018 η Μέγκαν Μαρκλ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των media λόγω του γάμου της με τον Πρίγκιπα Χάρι και να τη βλέπουμε στους δέκτες μας να χαιρετά όλο χάρη πλάι στη Βασίλισσα, ωστόσο πριν μερικά χρόνια ήταν απλά μια ηθοποιός -μεταξύ μας Γ κατηγορίας- σε τηλεοπτική σειρά. Τότε για να γίνει γνωστή, δεν κυκλοφορούμε πλάι σε γαλαζοαίματους, αλλά μαγείρευε σε πρωινάδικα. Εμείς «ξεθάψαμε» μία από τις εμφανίσεις της και καταγράψαμε για εσένα τη συνταγή της για σαλάτα του Καίσαρα.

Υλικά:
Για τις γαρίδες:
1 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουτ. του γλυκού μέλι
Μερικές νιφάδες τσίλι πιπεριάς
1 κουτ. της σούπας μπαχαρικά της αρεσκείας σου
Παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για την σαλάτα:
4 μικρές καρδιές μαρουλιού τύπου romaine
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού
Βινεγκρέτ με βαλσάμικο ή σος του Καίσαρα
Κρουτόν από σπιτικό ψωμί
Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:
Βάζεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και αφήνεις τις γαρίδες για μια ώρα να πάρουν όλη τη γεύση.
Ψήνεις τις γαρίδες σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά.
Παίρνεις τις καρδιές μαρουλιού και τις κόβεις. Αφήνεις στην άκρη μερικά φύλλα ολόκληρα για να φτιάξεις βαρκούλες γεμιστές με σαλάτα.
Ρίχνεις το λεμόνι, τις γαρίδες και λίγη σος ή βινεγκρετ και προσθέτεις τα κρουτόν και την παρμεζάνα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr