Οι ώρες μετρούσαν αντίστροφα μέχρι να μάθουμε ποιος θα ήταν ο μεγάλος νικητής στον αποψινό τελικό του MasterChef 5. Μαργαρίτα Νικολαΐδη και Διονύσης Σαρακίνης διαστάυρωσαν για τελευταία φορά τα μαγειρικά τους ξίφη και έδωσαν στην κουζίνα τον καλύτερό τους εαυτό για να πείσουν τους κριτές.

Η Μαργαρίτα τελικά έκανε την μεγάλη ανατροπή και έγινε η πρώτη Ελληνίδα MasterChef! Η νεαρή μαγείρισσα έχει ξεχωρίσει για τις μαγειρικές της ικανότητες αλλά και για τον χαρακτήρα της.

Οι κριτές από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισαν την ξεχώρισαν και αναγνώρισαν το ταλέντο της. Η ίδια έχει καταφέρει μέσα από την πορεία της στο διαγωνισμό να κλέψει την καρδιά του τηλεοπτικού κοινού.

Είχε να δει τη μητέρα της τρία χρόνια
Χθες βράδυ η Μαργαρίτα Νικολαΐδη δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της βλέποντας τη μητέρα της, την οποία είχε να συναντήσει από κοντά περισσότερα από τρία χρόνια. «Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την ώρα στέγνωσαν τα δάκρυα, στέγνωσαν τα συναισθήματα, στέγνωσε ο λαιμός μου και δεν ήξερα τι να κάνω. Κόμπλαρα λίγο! Έχω να την δω την μαμά μου τρία χρόνια και από τη χαρά μου όλα τα συναισθήματα έσβησαν» σημείωσε με ενθουσιασμό η Μαργαρίτα στην κάμερα του MasterChef.

«Δεν ήθελα να έρθω με μια συγκινητική ιστορία για να με αγαπήσει ο κόσμος. Τα άσχημα και τα δύσκολα δεν ήθελα ούτε να τα πω ούτε να τα δείξω. O Άγιος Ταξιάρχης έβαλε πολλές φορές το χέρι του εδώ στο MasterChef για να τα πάω καλά. H μαμά μου έφερε ένα κομποσκοίνι από τον Άγιο Ταξιάρχη, αξίζει να το βάλω», είπε η Μαργαρίτα και συμπλήρωσε: «Ολα γραμμένα είναι στη ζωή, και η νίκη και η ήττα».

Όταν είδε τον σύντροφό της είπε: «Νιώθω πάλι τη μυρωδιά του και την αγκαλιά του. Τώρα νομίζω έχω πάρει όλα τα έπαθλα του MasterChef, μου λείπουν μόνο τα 50.000».

Αποθέωση στο Twitter: Είναι ήδη η νικήτρια
Το Twitter που παρακολουθεί φανατικά το MasterChef αποθεώνει τη Μαργαρίτα και τη θεωρεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

 

Ποια είναι η Μαργαρίτα Νικολαΐδη
Η 27χρονη μαγείρισσα είχε καταφέρει να εντυπωσιάσει από την αρχή του κριτές του MasterChef, με τα πιάτα και τις γνώσεις της στη μαγειρική. Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη που γεννήθηκε στη Λέσβο, έχει σπουδάσει μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Στο σχολείο ήταν πολύ σκανταλιάρα και η μητέρα της τη μάλωνε συνεχώς επειδή δεν διάβαζε. Οι φίλοι και οι συνάδελφοί της προτιμούν να τη φωνάζουν με το… παρατσούκλι της, το οποίο είναι «γλωσσοκοπάνα».

Η μαγειρική αποτελεί για εκείνη τρόπο ζωής. Αν και είναι μικρή σε ηλικία, η Μαργαρίτα έχει ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό, κυνηγώντας το όνειρό της. Ο λόγος που αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω της και να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη έχει όνομα και επίθετο… Ο Χρήστος Καλομοίρης είναι ο σύντροφός της και ο άνθρωπος που θέλει να παντρευτεί. Οι δυο τους μετρούν δύο χρόνια κοινής πορείας. Και το βράδυ της Τρίτης στη μεγάλη της δοκιμασία, ο Χρήστος ήταν εκεί να την εμψυχώνει κι ας μην του αφιέρωσε εκείνη, κανένα από τα πιάτα της!

 

 

Το ζευγάρι είναι πολύ ερωτευμένο και έχει κοινά ενδιαφέροντα καθώς ο Χρήστος είναι ζαχαροπλάστης. Έχει δουλέψει σε πολλά ξενοδοχεία πέντε αστέρων, αλλά και σε γνωστά εστιατόρια στην Αθήνα, τη Μύκονο την Κω αλλά και την Ελβετία!

Ο καλεσμένος σεφ του αποψινού τελικού
Ο 49χρονος σεφ Jason Atherton είναι ο καλεσμένος κριτής του τελικού και εκείνος που θα βάλει τη σφραγίδα της τελικής βαθμολογίας για τον νικητή. Ο σεφ είναι κάτοχος ενός αστεριού Michelin, ήταν δεξί χέρι του Gordon Ramsay στο λονδρέζινο ρεστοράν «Maze» και συμπαρουσιαστής της εκπομπής του Sky Living TV «My Kitchen Rules». Με όλους τους παίκτες στον εξώστη, τους κριτές και τον φιλοξενούμενο σεφ, οι δύο φιναλίστ θα κληθούν να μαγειρέψουν για την πρωτιά. Σήμερα θα έχουμε τον επόμενο Ελληνα ή Ελληνίδα MasterChef. Κάντε τους εαυτούς σας περήφανους και παλέψετε για τη ζωή σας» είπε ο Jason Atherton και οικριτές έδωσαν την πάσα για την live ανακοίνωση του νικητή του «MasterChef 5».