Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

O Φώτης Βαλλάτος, δημοσιογράφος, μάς απάντησε: «Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό είναι πια και εξαιρετικά δυσεύρετο. Το πετυχαίνω καμιά φορά (σπάνια) σε κάποια ψαροταβέρνα και πάντα σπεύδω να το παραγγείλω (αν και έχει τιμή αστακού πια). Είναι η βραστή καβουρομάνα. Είναι το φαγητό που μου ξυπνάει τις περισσότερες παιδικές αναμνήσεις. Όταν έβγαζε ο παππούς μου (που ήταν επαγγελματίας ψαράς στην Κεφαλονιά) καμία μεγάλη την βάζαμε σε ένα μεταλλικό ταψί στη μέση του τραπεζιού στην κουζίνα – καθόμασταν περιμετρικά όλα τα εγγόνια και ρουφούσαμε μέχρι και το τελευταίο κομματάκι από τις δαγκάνες, το καβούκι και τις κυψέλες με το ψαχνό. Τελειώναμε την ιεροτελεστία ύστερα από κανά μισάωρο έχοντας γεμίσει με ζουμιά τους τοίχους, τα ντουλάπια και τα ρούχα μας».

Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ