«Το σνακ είναι χρήσιμο για τον οργανισμό εάν ανάμεσα σε δύο κύρια γεύματα μεσολαβούν περισσότερες από 4 ώρες. Ιδιαίτερα αν θέλουμε να ελέγχουμε το βάρος μας, μπορούμε να εκμεταλλευθούμε το σνακ, για να μη φτάσουμε πολύ πεινασμένοι στο μεσημεριανό ή το δείπνο», είχε γράψει η Ελένη Πετρουλάκη σε παλαιότερή της ανάρτηση.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eleni Petroulaki® Official (@elenipetroulaki) on

Μία από τις αγαπημένες της επιλογές είναι το αγαπημένο όλων avocado toast ή με άλλα λόγια το φρυγανισμένο ψωμί με λιωμένο αβοκάντο. Το πράσινο φρούτο (κι όμως δεν είναι λαχανικό!) είναι πλούσιο σε βιταμίνες Κ, C και Ε, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, κάλλιο και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που μειώνουν την κακή χοληστερίνη και βελτιώνουν την καλή. Λόγω των πολλών θερμίδων που κουβαλά (τα 150 γραμμάρια περιέχουν περίπου 235 θερμίδες!) έχει πολλάκις ενοχοποιηθεί, αν και τα λιπαρά του είναι αυτό που λέμε «καλά» λιπαρά, που συμβάλλουν μάλιστα στη ρύθμιση του σωματικού βάρους και του μεταβολισμού.

Η διάσημη γυμνάστρια αναβαθμίζει το κλασικό avocado toast προσθέτοντας ποσέ αβγά, που αυξάνουν την πρωτεΐνη του πιάτου και καυτερή πιπεριά για να απογειώσει τη γεύση του πιάτου.

Δείτε τη συνταγή της Ελένης:
-Πρώτα ψήνουμε τα αβγά μας. Σε ένα τηγάνι που διαθέτει καπάκι ζεσταίνουμε αρκετό νερό που να χωράει 2 πυρίμαχα μικρά σκεύη χωρίς το νερό να μπαίνει στα σκεύη. Λίγο ελαιόλαδο στα σκεύη και σπάζουμε μέσα στο κάθε ένα, ένα αβγό. Τοποθετούμε τα σκεύη στο τηγάνι με το νερό, το σκεπάζουμε και ψήνουμε τα αβγά μέχρι να είναι τα ασπράδια σφικτά αλλά το κέντρο τους ακόμη μισοψημένο.
-Καθαρίζουμε το αβοκάντο και λιώνουμε την ψίχα του. Απλώνουμε στις φέτες ψωμί και τοποθετούμε τα αβγά επάνω. Σερβίρουμε με πιπεριά κόκκινη.