Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

Ο Λευτέρης Γεωργόπουλος, επιχειρηματίας, μάς απάντησε: «Εννοείται πως το αγαπημένο μου φαγητό είναι η ελληνική σαλάτα. Η κλασική χωριάτικη είναι ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό μπορώ να σκεφτώ από Ελλάδα και μόνο εδώ μπορείς να φτιάξεις τόσο πετυχημένη ελληνική σαλάτα λόγω της πρώτης ύλης. Θυμίζει οικογένεια, παραλία, διακοπές και φίλους, ό,τι πιο σημαντικό στην ζωή μας. Μια μέρα μου είπε ο Erik Lorincz (σ.σ. πρώην head bartender στο κορυφαίο λονδρέζικο “The Savoy’s American Bar”): “Προσπαθώ στο Λονδίνο να τη φτιάξω και δεν μπορώ να το πετύχω με τίποτα, μα τι κάνω λάθος;» Είναι τεράστιος “φαν” της Ελλάδας και λάτρης της χωριάτικης σαλάτας. Κάπως έτσι είμαι κι εγώ!

*Ο Λευτέρης Γεωργόπουλος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο του bartending στα «The Clumsies», «Theory Bar & More», «Odori», «Barflies.gr»

Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ

 

Το άρθρο της εβδομάδας