Το Earth.Food.Love είναι το πρώτο παντοπωλείο στη Μεγάλη Βρετανία που πουλά χύμα βιολογικά, χορτοφαγικά προϊόντα παράγοντας μηδέν σκουπίδια. Για να το πετύχει αυτό, οι ιδιοκτήτες της οικογενειακής επιχείρησης έχουν φροντίσει ώστε όλα να βρίσκονται σε καλάθια και βάζα και τίποτα να μην είναι συσκευασμένο με πλαστικά ή ακόμη και χάρτινα υλικά. Το κατάστημα ενθαρρύνει μάλιστα και τους πελάτες του να χρησιμοποιούν τα δικά τους δοχεία και επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες για να μεταφέρουν τα ψώνια τους.

“Πουλάμε τα πάντα που είναι ξηρά, όπως δημητριακά, όσπρια, ρύζι, σπόρους, αλεύρι, ζάχαρη, φύκια, μακαρόνια, κύβους ζωμού και μαγιά. Έχουμε επίσης μυρωδικά και μπαχαρικά, αλλά και αποξηραμένα φρούτα”, δήλωσε ο Richard Eckersley, ιδιοκτήτης του μαγαζιού και πρώην ποδοσφαιριστής, παίκτης στην ομάδα Manchester United, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Εκεί θα βρει όμως κανείς και προϊόντα περιποίησης του σώματος και ομορφιάς, όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και ενυδατικές κρέμες. Στόχος του παντοπωλείου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, είναι να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον. “Αποφασίσαμε να κοιτάξουμε πίσω στο παρελθόν, τότε που τρώγαμε πραγματικό φαγητό με ελάχιστη συσκευασία. Αυτό ήταν το σύνηθες κάποτε”.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα των απορριμμάτων έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις, αφού τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν απ’ τους κυριότερους ρυπογόνους παράγοντες και έναν απ’ τους μεγαλύτερους κινδύνους μόλυνσης του περιβάλλοντος. Εάν δεν αλλάξουμε σύντομα τις συνήθειές μας, θα καταδικάσουμε τον πλανήτη αλλά και όλο το ζωικό και φυτικό βασίλειο και εμάς τους ίδιους σε βέβαιο θάνατο. Θεωρούμε λοιπόν καθήκον μας να ευαισθητοποιηθούμε απέναντι σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα και να συμμετάσχουμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιες κινήσεις λοιπόν μας αρέσουν πολύ.