Μια διαφορετική κάβα, και μοναδική στο είδος της για την Ελλάδα, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες της στο κέντρο της Αθήνας.

Στο Maison d’ Olive στο Κολωνάκι, μπορούμε να βρεθούμε για πολλούς λόγους, όμως όλοι τους σχετίζονται με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Στα ράφια του, μπορούμε να βρούμε περισσότερες από 100 διαφορετικές ετικέτες πιστοποιημένων και βραβευμένων ε.π. ελαιολάδων, που έχουν αναγνωριστεί σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Παράλληλα, το Maison d’ Olive, μας δίνει τη δυνατότητα να γευτούμε το ελαιόλαδο που σκεφτόμαστε να αγοράσουμε, πριν το βάλουμε στο καλάθι μας. Αυτό γίνεται μέσω της γευσιγνωσίας ελαιολάδου, η οποία δεν απαιτεί κάποια επιπλέον χρέωση. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούμε να διαλέξουμε το ε.π. ελαιόλαδο που ταιριάζει καλύτερα στις γεύσεις μας (πιο πικάντικο, πιο πικρό ή πιο φρουτώδες), και θα μάθουμε τι πρέπει να προσέχουμε όταν δοκιμάζουμε ένα λάδι για να δούμε αν έχει αλλοιωθεί.

Αν επιθυμούμε να εξερευνήσουμε ακόμη περισσότερο τον κόσμο του ε.π. ελαιολάδου, μπορούμε να πάρουμε μέρος και στα ταιριάσματα ελαιολάδου που προσφέρει το Maison d’ Olive, τα olive oil pairings για ολιγομελείς ομάδες. Αυτά, θα μας μάθουν πώς μπορούμε να ταιριάξουμε το σωστό ε.π ελαιόλαδο με τα σωστά φαγητά/πρώτες ύλες, αλλά και τα υπόλοιπα βρώσιμα προϊόντα που προσφέρει το κατάστημα.

Στη συλλογή των προϊόντων του καταστήματος, μπορούμε να βρούμε και μια γκάμα ελαιοκομικών προϊόντων. Ακόμη, διαθέτει τμήμα delicatessen ψυγείου και ραφιού με προϊόντα παραγωγών από την Ελλάδα, αλλά και εισαγωγές από το εξωτερικό, καθώς και κάβα κρασιών και αποσταγμάτων.

Αναμένουμε να το επισκεφθούμε κι εμείς για περισσότερες πληροφορίες και εντυπώσεις.

Info
Ξανθίππου 7-9, Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ: 2117353912

Δείτε επίσης:

Η επιτραπέζια ελιά: Οι ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά τους

Γιατί να αγοράζουμε μόνο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και όχι χύμα «αγνό»;

Βάζουμε ελιές στο φαγητό: Συνταγές και ιδέες για μαγειρευτά και πίτες που περιέχουν ελιά