Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 24/8
Η εβδομάδα μας ξεκινάει με όσπρια στο φούρνο. Ετοιμάζουμε ρεβίθια με πολύχρωμες πιπεριές, όλο χρώμα, γεύση και ωραία αρώματα.

Τρίτη 25/8
Μια ωραία πρασοτηγανιά με χοιρινό είναι ευπρόσδεκτη στο καθημερινό τραπέζι, ειδικά αν τη συνδυάσουμε με μια μερίδα τηγανητές πατάτες.

Τετάρτη 26/8
Οι καλοκαιρινές μπάμιες ταιριάζουν πολύ με θαλασσινά, όπως το χταπόδι που επιλέγουμε για τη σημερινή συνταγή.

Πέμπτη 27/8
Αν σε ένα πιάτο δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς, αυτό είναι αναμφίβολα το παστίτσιο! Μπορεί να απαιτεί 2-3 σκεύη παραπάνω για να φτιαχτεί αλλά αξίζει τον κόπο.

Παρασκευή 28/8
Για το τραπέζι της Παρασκευής βάζουμε στο φούρνο αρνάκι με φίνα κρούστα από γιαούρτι και το συνοδεύουμε με ψητές πατάτες.

Σάββατο 29/8
Θαλασσινά προτείνουμε σήμερα και συγκεκριμένα γαρίδες με δεντρολίβανο, αρωματισμένες με λάδι σκόρδου. Ένα λευκό πιλάφι είναι η τέλεια γαρνιτούρα για αυτό το πιάτο.

Κυριακή 30/8
Για το κυριακάτικο τραπέζι ψήνουμε στο φούρνο κεφτέδες με πράσα που γαρνίρουμε με πουρέ πατάτας ή πιλάφι

και συνοδεύουμε με πολύχρωμη σαλάτα με ανθότυρο, σταφύλια και αμύγδαλα.

Για ορεκτικό προτείνουμε κολοκυθόπιτα, αλλά με κανταΐφι

και για επιδόρπιο, κλασικό σιμιγδαλένιο χαλβά στην καλοκαιρινή εκδοχή του, με παγωτό.