Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Καθαρά Δευτέρα 11/3
Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είτε σερβιριστεί στο τραπέζι, είτε μπει σε τάπερ για να πάει στην εξοχή, πρέπει να περιλαμβάνει λαγάνα, ελιές, τουρσιά και χαλβά. Και για κυρίως καλαμαράκια του κουτιού, που μεταμορφώνονται σε ένα νόστιμο θαλασσινό κοκκινιστό, που ταιριάζει πολύ με πιλάφι.

Μέρα που είναι, φτιάξτε και μία παραδοσιακή ταραμοσαλάτα, με λευκό ταραμά.

Τρίτη 12/3
Σήμερα έχουμε όρεξη για κάτι πιο μερακλίδικο, έτσι θα ζυμώσουμε αρωματικά σις κεμπάπ, που συνοδεύονται ιδανικά με τηγανητές πατάτες και μία δροσερή σαλάτα.

Τετάρτη 13/3
Ανοιξιάτικο μπριάμ θα φουρνίσουμε για το τραπέζι της Τετάρτης, με ποικιλία λαχανικών. Σερβίρουμε παρέα με μπόλικο φρέσκο ψωμί, για ατελείωτες βουτιές στην ωραία σάλτσα του.

Πέμπτη 14/3
Ρολά κοτόπουλου θα φτιάξουμε σήμερα, γεμιστά με τυριά και τυλιγμένα σε σφολιάτα. Υπερπαραγωγή! Για συνοδευτικό, βάζουμε στο φούρνο και ένα ταψί με μικρές πατατούλες.

Παρασκευή 15/3
Σπαγγέτι με μπαρμπουνάκια θα φτιάξουμε σήμερα. Ένα ξεχωριστό πιάτο, με άρωμα ούζου και υπέροχη γεύση.

Σάββατο 16/3
Για το Σαββατιάτικο τραπέζι προτείνουμε λαχταριστές κρέπες με πικάντικο κιμά, σπανάκι και τυρί κρέμα. Εύκολες, απολαυστικές και πάντα καλοδεχούμενες. Κάνουν εξαιρετική παρέα με δροσερή πράσινη σαλάτα.

Κυριακή 17/3
Σπάλα χοιρινή στο φούρνο με μουστάρδα, ετοιμάζουμε για το κυριακάτικο τραπέζι, που γαρνίρεται με αφράτο πουρέ αρακά.

Θα συνοδεύσουμε το φαγητό μας με σαλάτα με σπανάκι, σουσάμι και φράουλες, με dressing πορτοκαλιού

και για ορεκτικό φωλιές κανταΐφι με γέμιση λαχανικών.

Ένας πολίτικος χαλβάς, είναι το γλυκό που θέλουμε για να κλείσει τέλεια το σημερινό γεύμα.