Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 2/8
Κοτόπουλο κάρι με φασολάκια. Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα δώσει μια εξωτική νότα στο καθημερινό τραπέζι.

Τρίτη 3/8
Ριζότο με γαρίδες, πιπεριές, ντομάτες, αμύγδαλα και φουντούκια. Ένα πολύ γευστικό κι αρωματικό ριζότο με τραγανή υφή από τα αμύγδαλα και τα φουντούκια αλλά και θαλασσινή αύρα από τις γαρίδες.

Τετάρτη 4/8
Κολοκύθια παπουτσάκια. Το αγαπημένο φαγητό σε μια πιο ελαφριά εκδοχή με κολοκυθάκια, χωρίς κρέας.

Πέμπτη 5/8
Πικάντικα μαυρομάτικα φασόλια. Μια πρόταση που παντρεύει τα μαυρομάτικα φασόλια με πιπεριές, μπέικον, ντομάτα και μπούκοβο.

Παρασκευή 6/8
Μακαρόνια γκρατέν με 4 τυριά. Τα μακαρόνια φούρνου είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα και το αποδεικνύουμε με μία ακόμα λαχταριστή συνταγή

Σάββατο 7/8
Κεφτεδάκια τηγανητά με κιμά από κουνέλι και γαλομυζήθρα. Ο Κρητικός και κριτής του «MasterChef Junior», Μανώλης Παπουτσάκης, δίνει τις δικές του συνταγές με κιμά, διατηρώντας την παρουσία των υλικών του νησιού έντονη.

Κυριακή 8/8
Οι Κυριακές είναι ιδανικές για να οργανώνουμε τραπεζώματα για συγγενείς και φίλους. Αυτή την Κυριακή, σερβίρουμε πανσέτα ρολό στο φούρνο. Μία υπέροχη και ταυτόχρονα οικονομική πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι. Η νοστιμιά του κρύβεται στην πάστα σκόρδου-κρεμμυδιού που θα αλείψετε εσωτερικά.

Ανοίγουμε το τραπέζι με σαλάτα με ψητές μελιτζάνες, ντομάτα και θυμάρι. Η ψητή μελιτζάνα -ιδιαίτερα όταν ψηθεί σε φωτιά από ξύλα- βγάζει το άρωμα του καπνιστού, που αρέσει πολύ σε όλους. Μπορούμε να τη συμπεριλάβουμε σε μια σαλάτα ντομάτας αρωματισμένη με θυμάρι, εκλεκτό ελαιόλαδο και -προσοχή- με λεμόνι αντί για ξίδι.

Για ορεκτικό, ψήνουμε Λαδένια Κιμώλου. Την  κατεξοχήν ελληνική πίτσα με καταγωγή από την Κίμωλο που είναι πλούσια σε γεύση και χρειάζεται λίγα υλικά.

Για γλυκό, σερβίρουμε τούρτα παγωτό. Το σπιτικό παγωτό έχει πάντα άλλη χάρη, πόσο μάλλον αν το κάνετε την πιο απολαυστική τούρτα που θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τα καλοκαιρινά τραπέζια.